ABD'den savaş uçağı ve füze alacaklar

Bangladeş, ABD'den çok rollü savaş uçakları, Apache saldırı helikopterleri ve havadan havaya füze sistemleri satın almak istiyor.

ABD'den savaş uçağı ve füze alacaklar
ABD'den savaş uçağı ve füze alacaklar
GİRİŞ 19.10.2019 12:24 GÜNCELLEME 19.10.2019 17:38
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bangladeş'in başkenti Dakka'daki ABD Büyükelçiliği'nde ABD'li ve Bangladeşli yetkililer arasında Bangladeş'in, ABD'den çok rollü savaş uçakları, Apache saldırı helikopterleri ve havadan havaya füze sistemleri satın almak için bir ön anlaşmaya varıldığı bildirildi.
 
ABD hükümeti yetkilileri, "İki ülke şu anda ABD yasalarının, ülkeler arasındaki askeri işbirliğini artıracak satın alımların ilerlemesi için gerekli olan iki anlaşmayı müzakere ediyorlar." açıklamasında bulundu.
 
Raporda, yetkililerin 16 Ekim'de Bangladeş'in başkenti Dakka'daki ABD Büyükelçiliği'nde konuştukları bildirildi. Bangladeşli yetkililerden biri, 2018'de askeri teçhizat için ilk talepte bulunduğunu belirtti. Apache saldırı helikopterlerinin yanı sıra, çok rollü savaş uçakları, Apache saldırı helikopterleri ve havadan havaya füze sistemleri satın almak istediklerini aktardı.
 
Temel anlaşmalar, Satın Alma ve Çapraz Hizmet Anlaşması (ACSA) ve Genel Askeri Bilgi Anlaşması'dır (GSOMIA). Her iki anlaşma daiki taraflıdır. GSOMIA, ABD’nin gelişmiş ekipmanlarının ve teknik bilgilerinin diğerlerinden korunmasını sağlayacak yasal olarak bağlayıcı bir anlaşmadır.
 
Hükümet yetkilileri, "Bunlar ABD savunma endüstrisinin ileri teknoloji ürün donanımları olduğundan, makinelerin transferi için bu anlaşmaların yapılması gerekiyor." denildi.
 
Anlaşmada servis, bakım, eğitim ve yedek parça tedariki yer alacak. Yetkililer, Bangladeş'in önerdiği satın almaların değerinin ne kadar olduğuna dair bir bilgi vermedi. Yetkililer, "Anlaşmalarla ilgili uzun tartışmalar beklemede olduğu sürece fiyatlar hakkında konuşmak mümkün değildir." ifadelerini kullandı.
 

 

 

YORUMLAR 9
  • Mahir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bangaldeş te ki yönetim bizdeki gibi eski usa ve avrupa hayranı batıcıların kontrolunde.Kolay kolay kopamazlar bu batı uşakları .Allah c.c bir bahar rüzgarı gönderir de bu hainlerden kurtulur müslümanlar.....
    Cevapla
  • adam 4 yıl önce Şikayet Et
    amiinn
    Cevapla
  • Muratb 4 yıl önce Şikayet Et
    Bangladeşi kaybetmişiz arkadaşlar
    Cevapla
  • Cesars 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizden al atak helikopteri füze siha İHA. Ne var ABD. Anlamıyorum yok arkadaş bu müslümanlar adam olmaz
    Cevapla
  • Dostacısı 4 yıl önce Şikayet Et
    bizden al kardeşim daha iyisi bizde üzerinde illa abd mi yazacak
    Cevapla
  • Faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    ya banglades ilk önce kendi milletini doyursun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi