Dünyanın en uzun mesafeli aktarmasız uçuşu gerçekleştirildi

Avustralya nakliye şirketi Qantas, "dünyanın en uzun mesafeli ticari test uçuşunu" tamamladı.

Dünyanın en uzun mesafeli aktarmasız uçuşu gerçekleştirildi
Dünyanın en uzun mesafeli aktarmasız uçuşu gerçekleştirildi
GİRİŞ 20.10.2019 23:17 GÜNCELLEME 20.10.2019 23:18
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

BBC'nin haberine göre, "Boeing 787-9" marka uçak, New York'tan Sidney'e 16 bin 200 kilometrelik bir mesafeyi aktarmasız 19 saat 16 dakikada katetti.

 

 

Kesintisiz uçuşların pilotları, görevlileri ve yolcuları nasıl etkilediğini inceleyen bir araştırmanın parçası olarak yapılan test uçuşu sırasında uçakta 49 kişi hazır bulundu.

Dünyanın en uzun mesafeli ticari test uçuşunda kalkış sırasında yolcular jet lagdan etkilenmemek için saatlerini Sidney'e göre ayarladı ve uçaktakilere kalkıştan 6 saat sonra uyumalarını kolaylaştırmak için yüksek karbonhidratlı yiyecekler verildi.

 

 

Şirket, gelecek ay Londra'dan Sidney'e aktarmasız uçuş yapılmasını planlanıyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, testler olumlu sonuç vermesi halinde 2022 ya da 2023'ten itibaren düzenli seferlerin düzenlenmeye başlanacağı duyuruldu.

YORUMLAR 7
  • Muhsin 4 yıl önce Şikayet Et
    O da bişeymi? Ben berlingoyla 52 saat yolculuk yaptım.
    Cevapla
  • Reis 4 yıl önce Şikayet Et
    1) Yeni hava alanı her halükarda ihtiyaç idi ve yapıldı. 2) her uçak böyle uzak measafe uçamaz kısa mesafeliler bile uğrasa yeterli.3)Dünya eski dünya değil Türkiye hiç ama hiç eski Türkiye değil yükselen ve merkeze oturan bir Türkiye var ...NE YAPSALAR BOŞ ÇÜNKÜ YÜKSELEN BİR İSLAM DEVLETİ VAR...bir de ittihad ı islam kuruldu mu siz o zaman görünnnn
    Cevapla
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    Yolcuları uyutmak için verilen karbonhidratli yiyecekler yanlış uygulama. Bari uyku hapı verseydiniz,veya kabine hemşire alın iğne yapsın.bu yanlış 1 uygulama ve yarınlarda büyük tehlikeye sebep olabilir. İsteyeni uyutun istemeyene ellemeyin ve bunu yemek ve içmek gibi gıdalarlar yapmayın veya yolculara sorun.
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    yani yeni istanbul havalimani rekorlar kiramiyacak. Bunun olacagi zaten yillardan beri belliydi, bakalim yeni havalimani bosunami yapildi yoksa gereklimiydi, ilerde görecegiz.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    ilginç adamsın vesselam
    Cevapla
  • birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın kısmen etkileyecektir ama gelişmekte olan başka tip talepler var. Gürcistan, Ermenistan, Yunanistan'da yolcuları toplayıp 1 uçak yapıp Newyork'a uçuruyoruz. Bu ülkelerin yolcu sayısı düzenli uçuşa yetmez. Benzer şekilde kargo uçuşlarıda var. Küçük gövdeli uçaklarda inip kalkmak zorundalar.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    konuyu nasıl istanbula bağladınız hayret ! ne ilgisi var, avustralya uçuşları zaten hindistan üzerinden aktarmalı yapılıyor. bu ucuş zaten newyork-sidney arası yapılmış. bu kadar uzun mesafe uaçacak uçaklar da belli. Avrupa Asya bölgesinde istanbul uzun yıllara önemli bir merkez olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle