500 milyar dolarlık pastada aslan payı Türkiye’nin

Türkiye, üretim ve ihracat kapasitesi ile 500 milyar dolarlık küresel mobilya pazarından en fazla payı alıyor. Sektörün ihracatı son 5 yılda 14.2 milyar dolara yükseldi.

500 milyar dolarlık pastada aslan payı Türkiye’nin
500 milyar dolarlık pastada aslan payı Türkiye’nin
GİRİŞ 21.10.2019 06:19 GÜNCELLEME 21.10.2019 06:19
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin üretimde iddialı olduğu mobilya sektörü, ihracatta da önemli mesafe aldı. 2014 yılında 2.9 milyar dolar olan mobilya sektörünün ihracatı, son 5 yılda 14.2 milyar dolara yükseldi. En fazla ihracat yapılan ülkeler ise Irak, Almanya, Suudi Arabistan, Fransa ve ABD oldu.

 

 

Sektörün bu hızlı yükselişinde güçlü Türk markalarının yurtdışından aldığı büyük işler etkili oldu. Lazzoni Mobilya Genel Müdürü Ali Kemal Ocaklı, Türk mobilya sektörünün, tasarım ve inovasyon tarafında kendini geliştirdiğini belirterek “Mobilya sektörü genel olarak Türkiye açısından gelişime çok uygun bir alan. Avrupa ‘ya coğrafi yakınlık ve görece daha uygun iş gücü ve maliyet, kaliteli işçilik önde gelen nitelikler olsa da her geçen gün Türkiye’de gelişen inovasyon ve tasarım algısı, mobilya sektöründe de kendini gösterir oldu. Bu durum da doğal olarak Almanya, İtalya, Polonya gibi ihracatta ipi göğüsleyen ülkelerin arasına girerek ‘bizde varız!’ dememizi sağladı. Türkiye bugün 500 milyar dolarlık mobilya pastası arasından kendine büyük bir dilim almış durumda” dedi.

 

 

 

YORUMLAR 7
  • Aynur 4 yıl önce Şikayet Et
    EYT müjdeli haberler bekliyor
    Cevapla
  • İstanbullu 4 yıl önce Şikayet Et
    T.C. İhracat kalemi çok yüksek teknolojik ürünlere yönelmeli, vatandaşını bu yönde yüksek teşvikler ile ihracata dayalı ürünler üretilmesi konusunda verdikleri teşvik hibe ve kredileri karşılığında günlük takip ederek zorlamalıdırlar, dünya ticaretinde katma değeri çok yüksek ihraç kalemleri mevcuttur, örneğin, savunma,ilaç,kimya, otomotiv, akıllı cep telefonu,elektronik parçalar,devreler, ve benzeri ürünler gibi,...
    Cevapla
  • Sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    Mobilya pazarı !!! Cok aptalca bir ihracaat . Ağaçlar kesiliyor.. dogan tahrip ediliyor ve kazancı az.. bununla övünülmemeli..
    Cevapla
  • No name 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu yorumu yazarken hiç düşünmedin herhalde, bu kadar cahilce bir yorum ömrü hayatımda görmedim. Sen bu saatten sonra yorum yapmayı bırak.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    bir kere her şeyin sentetik ve kanserojen olduğu dünyamızda en doğal ürünlerden biridir ağaçlar. dünyaca ünlü rus kerestesi için üretilen ağaçlar sekiz yılda kesime hazır olmaktadır. bu amaçla ağaç tarlaları vardır. kesilir ve yerine yenisi dikilir. doğru olan budur.
    Cevapla
  • akyazılı 4 yıl önce Şikayet Et
    yturt dışındanda ağaç geliyo akıllı ağaçların talaşı kullanılıyo ayrıca
    Cevapla
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    bravo, çok çevreci ve zekisiniz. efendi, her ağaçtan mobilya olmuyor, o ihraç edilen lüks malların ağaçlarının çoğu dışarıdan ham alınıp eşyaya dönüşüyor. kaldı ki ağaç kesilen yerlerde topraklar temizlenip yeniden fidanlar dikiliyor, 30 yıl yıl önce dikilen fidanlar geçen yıl kesildi yerler hazırlandı bu yıl dikim yapılıyor, evinizden çıkıp biraz etrafa bakarsanız görürsünüz. kaldı ki 14 milyar dan gelecek vergi ile dikeceğiniz ağaç kesilenden fazla olur, bırakın bu sosyal medya cahili ayaklarını artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle