Brezilya'dan OPEC hamlesi!

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ülkesinin OPEC'e katılmak istediğini açıkladı. Bolsonaro, birçok OPEC üyesinden daha çok petrol rezervine sahip olan ülkesinin gerektiğinde üretimi artırabileceğine işaret etti

Brezilya'dan OPEC hamlesi!
Brezilya'dan OPEC hamlesi!
GİRİŞ 01.11.2019 13:46 GÜNCELLEME 01.11.2019 14:03

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Riyad'daki bir yatırım toplantısında, ülkesinin Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'ne (OPEC) katılmak istediğini açıkladı.

 

 

Ülkesinin OPEC'e katılması durumunda, OPEC'in küresel petrol fiyatlarının istikrar kazanması için yürüttüğü çalışmalara destek olacaklarını vurgulayan Bolsonaro, birçok OPEC üyesinden daha çok petrol rezervine sahip olan ülkesinin gerektiğinde üretimi artırabileceğine işaret etti.

OPEC kaynakları da, Brezilya'nın petrol karteline katılmak için görüşmeler yürüttüğünü doğruladılar, ancak üye olmak için bugüne kadar başvurmadığına da dikkat çektiler.

 

 

30 MİLYON VARİLE YAKLAŞTI

OPEC'in petrol üretimi Suudi Arabistan'ın üretimindeki hızlı toparlanmanın etkisi ile Ekim ayında yükseldi. OPEC'in 14 üyesi Ekim ayında Eylül ayına göre günde 690 bin varil artışla, günde 29.59 milyon varil üretim yaptı. Suudi Arabistan'ın üretimi Eylül'e göre günde 850 bin varil artarak günde 9.9 milyon varile yükseldi.

KAYNAK: AA