Kıyıya vuran balon balıklarını yiyen kediler telef oldu

Mersin’in Bozyazı ilçesinde, kıyıya vuran balon balıklarını yiyen çok sayıda kedi telef oldu.

Kıyıya vuran balon balıklarını yiyen kediler telef oldu
Kıyıya vuran balon balıklarını yiyen kediler telef oldu
GİRİŞ 02.11.2019 15:46 GÜNCELLEME 02.11.2019 19:02
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kızıldeniz, Hint ve Pasifik okyanuslarında yaşamalarına rağmen, iklim değişikliğinin etkisiyle Süveyş Kanalı üzerinden Akdeniz kıyılarına gelen göçmen türler balon balıklarının ölüsü de tehdit oluşturmaya başladı. Yaklaşık 3 ay önce ailesiyle Anamur ilçesine bağlı Kaledran Mahallesi’ne tatil için gelen 8 yaşındaki E.B.D.'nin sol el yüzük parmağını son boğumdan koparan balon balığı, şimdi de etini yiyen kedilerin ölümüne neden oldu.

 

 



Olayı, kedilere yiyecek veren Anamur Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Hüsnü Ortaç fark etti. Kusanların kendilerini kurtardığını kaydeden Ortaç, etkilenen diğer kedilere de ilaçlı tedavisiyle müdahale etti. İlk belirlemelere göre 2’si büyük ve 3’ü yavru, 5 kedinin telef olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Ortaç, hayvanların yedikleri balon balıklarından zehirlendiğini söyledi. Gördükleri karşısında oldukça etkilendiğini ifade eden balıkçılara da seslenen Ortaç, "Onlar bizim can dostlarımız. Balon balığının çöpe atılması hem çevre, hem de hayvanlar için tehlikelidir. Bu nedenle balıkçılar bu konuda duyarlı olsun" dedi.

Olayın takibi sırasında bir kedinin yavrularını beslemek için ağzında bir balon balığı daha getirdiği gözlendi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • BENCE 4 yıl önce Şikayet Et
    BENCE BALON BALIKLARININ ZEHİRİNDEN faydalanılmalı pANZEHİR/İLAÇ/KOZMETİK /BOYA V. B. BİLİM ADAMLARI ÇALIŞMALI Bİ ÇÖZÜM BULUNMALI
    Cevapla
  • Merhamet 4 yıl önce Şikayet Et
    çünkü burası avrupa degil burası türkiye ben önceden hiç sevmiyordum hayvanları tekme atardım gitsin diye başımdan yalan yok Allah şait fakat ne olduysa hayvanlar o kadar tatlı ve sıkıntı sitres aldılarki benden Allah razı olsun onlardan. şimdi ise 2 kedim 3 köpegim var. Merhamet etmeyene rahmet edilmez.
    Cevapla
  • ben 4 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler kardeş. ben de kedileri sevmezdim eşim de. sonra 2010 yılında çocukların ısrarı ile kedi aldık ilk defa. sonra evde kedi beslemenin sünnet olduğunu öğrendim. Ebu Hureyre'nin (R.A.) "kediciğin babası" anlamına geldiğini öğrendim. kedilerin nankör olmadığını öğrendim. şimdi evde üç kedimiz var ve ailecek çok seviyoruz onları. ikisi sakat özellikle dışarıda yaşamaları zor oldukları için aldık. bahçeli evim olsa kaç tane alırdık bilmem.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    senin resmen hayvanat bahcen varmis bilet satiyorsan gelelim :)
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede neden sokak hayvanları var kardeşim ? Avrupa’da bir tane bile sokak hayvanı göremezsiniz ben ömrüm hayatımda Almanya’da bir tane bile görmedim. Barınaklar var orada kalıyorlar biz niye hepsini toplayıp barınaklara yerleştirmiyoruz ? Vahşi hayvan değil ki bunlar.
    Cevapla
  • cahil 4 yıl önce Şikayet Et
    Göremezsin, çünkü sahipsiz hayvanları toplayıp öldürüyorlar. O yüzden avrupa şehirlerinde fareler cirit atıyor. Övüp durduğunuz avrupa işte bu halde.
    Cevapla
  • git almanyaya 4 yıl önce Şikayet Et
    sen niye varsın asıl soru bu?
    Cevapla
  • Enes 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ve italya fareden gecilmiyor! Artik fareli koyun kavalcisini cagirir kurtulurlar farelerden.
    Cevapla
  • bayırbucak 4 yıl önce Şikayet Et
    dolap dereli sabri bu site kimler geldi geçti gs ye lsf sokan zamanla hepsi yok olup hatta laflarını yiyip gs nin şampiyonlukları nı alkışlayıp. gitti. atakan canlar karakartallar h.b.v ler sende sıranı bekle
    Cevapla
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    sebebi balıktan çok açlık....şayet belediye yada yöre halkı kedilere yiyecek birşey koysaydı,kediler gidip sahile vurmuş balıkları yemezdi.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    yanlış, balık daha lezzetli bir yiyecek olduğu için kedinin öncelikli tercihidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle