6 Kasım'da Ankara'da olacak. Törenle uğurlanacak

Çin’den yola çıkıp, Marmaray’ı kullanarak Avrupa’ya geçecek yük treni China Railway Express’in, 5 Kasım'da Türkiye'ye ulaşması planlanıyor. 6 Kasım'da Ankara'dan törenle uğurlanacak olan Tren, Marmaray’dan geçerek Avrupa’ya ulaşacak ilk yük treni olarak da tarihe geçecek.

6 Kasım'da Ankara'da olacak. Törenle uğurlanacak
6 Kasım'da Ankara'da olacak. Törenle uğurlanacak
GİRİŞ 02.11.2019 17:42 GÜNCELLEME 02.11.2019 17:46
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

China Railway Express, Çin’den başlayacak yolculuğunu Hazar geçişli uluslararası ulaştırma güzergahı “Trans-Caspian International Transport Route” (TITR) üzerinden gerçekleştirecek.

 

 

Türkiye'ye 6 Kasım’da ulaşması beklenen tren, 6 Kasım'da törenle Ankara'dan uğurlanarak Marmaray’dan geçerek Avrupa’ya ulaşacak ilk yük treni olarak tarihe geçecek.

Haberde, "Trenin geçişine ilişkin detaylar, Kazakistan Demiryolları AŞ (KTZ) Başkan Yardımcısı Pavel Sokolov başkanlığındaki heyetin, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ve TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Kamuran Yazıcı’yı ziyaretinde değerlendirildi. TCDD Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen görüşmede, iki ülke demiryolu kuruluşları arasında artan yük taşımacılığı ve demir yolları alanında gelişen iş birliğinin yanı sıra bölgesel gelişmeler ele alındı.

 

 

Toplantıda, China Railway Express için karşılama töreni yapılması da kararlaştırıldı.

6 Kasım’da gerçekleştirilmesi öngörülen tören için planlama yapılacak. Görüşmede, Kazakistan ile Türkiye arasındaki demir yolu taşımacılık hacminin geliştirilmesi ve Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattı üzerinden yapılan taşımacılığın canlandırılması için de mutabakata varıldı.

YORUMLAR 19
  • Ahmet Çözer 4 yıl önce Şikayet Et
    At yarişinda bir at daha bizim için kosacak.Ne kadar cok atımız yarışda olursa o kadar iyi olur bizim için.
    Cevapla
  • Lahana 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi düşünelim Eksileri- KOBİ'lerin dış ticarette ucuz çin ürünleri ile rekabet edememeleri. Yöntem daha kaliteli ürün üretme ve hızlı tedarik ile buna cevap vermek olabilir. Artilari- dünya ticaretinin önemli bir güzergahına sahip olmak stratejik onemimizi arttırır, ticareti gözlemleme ve pay sahibi olabilme imkanı. İngiliz ABD ticari ve askeri deniz filolarini oyun dışında bırakma. Dünya düzenine yeni nizam verebilme imkanı... Avurpanin ticari kontrolünde söz sahibi olabilme imkanı...daha buna benzer birçok sonuçları var... Sonuç ? Sizce hangisi?
    Cevapla
  • Onur 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaliteli ürün üretirizde ama ardından Çin’de kaliteyi artırır ayrıca İngiltere’yi oyun dışında bırakamayız kardeşim zaten projeye destek veriyor onlar. İngiltere bu güne kadar hep kendini garantiye almayı başarmış bir ülke.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kobi düzeyinde Avrupa’ya doğru düzgün ihracat yapamıyor niye ? CE belgesi olmadığı için. Peki nereye ihracat ediyoruz ? Balkanlar’a, orta Doğu’ya, Afrika’ya. Avrupa’da Çin uzak diye tekstil ürünlerini bizden alıyor. Çin’den alsalar 3 ay bekleyecekler ama İpek yolu projesi sayesinde 12 günde Avrupa’ya ürünler gidecek. Niye bizden alsınlar o zaman ? Çin’den ürün alacaksın aynı gün evine gelecek nasıl olacak bu ? 5 bölgede lojistik şehirler kuracak. Bu durumda 1 Türk sanayisini nasıl koruyacağız ? 2 Türkiye’de ki marketleri nasıl koruyacağız. Çin’de ki sosyal kredi sistemini tüm ülkelere buna Türkiye’de dahil ithal edecekler
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ondan alıntı ama adam doğru söylüyor
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem alıntı yaptın,"Abdullah ÇİFTÇİ" diye not düşsene kardeşim. Hem daha fazlasını merak edenler araştırıp öğrenir.di sayende.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu saydığım sebeplerden dolayı Türkiye’nin ciddi anlamda bu projeyi tartışması lazım. Bu projenin faydası mı daha çok yoksa zararı mı ? Eğer işi doğru anlarsak çok kazanabiliriz ama hemen dereyi görmeden paçaları sıvarsak çokta zarar edebiliriz. Çin’in kendi kredi sistemini buna bizde dahil bütün ülkelere ithal etmesi tartışılması gerek. Nasılki 2. Dünya savaşından sonra para sahipleri gücü İngiltere’den alıp ABD’ye verdilerse şimdi de aynı şekilde ABD’den alıp Çin’e veriyorlar. Trump boşuna yalvarmıyor ABD’li şirketlere Çin’i terk edin ABD’ye geri dönün diye.
    Cevapla
  • Hoca 4 yıl önce Şikayet Et
    Asrın projesi bizde bu fırsatı kullanırsak tabiki ekonomimize fayda sağlar ama,sırf dükkan kirasına tav olup lojistik şehirleri çinlilere kaptırırsak o zaman ah vah ederiz.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda aradığım yorum çok haklısın kardeşim
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ipek yolunun tekrar canlanmasi demektir burdan gecisler dolar veya altun kuru uzerinden hesaplanarak yapilmalidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle