Türkiye bastırdı, Fransa ve İtalya geri adım attı

Türkiye, Akdeniz’de gaz aramak için AB'nin tehditlerine ve yaptırım kararlarına boyun eğmeyerek sondaj gemilerini bölgeye gönderdi. Bunun üzerine Türkiye'yi caydırabileceklerini düşünerek Rumların yanında saf tutan Fransız ve İtalyan şirketlerin yedinci parselden çekildiği belirtildi.

Türkiye bastırdı, Fransa ve İtalya geri adım attı
Türkiye bastırdı, Fransa ve İtalya geri adım attı
GİRİŞ 05.11.2019 11:30 GÜNCELLEME 05.11.2019 11:33
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Her fırsatta Kıbrıs Türklerinin haklarını koruyacağını dile getiren Türkiye'nin itirazları üzerine İtalyan ve Fransız şirketleri geri adım attı. Güney Kıbrıs Rum yönetiminin ilan ettiği sözde münhasır ekonomik bölge içerisinde birçok parselde hak sahibi olduğu iddia edilen İtalyan ENI ve Fransız Total şirketlerinin, enerji alanındaki programlarına 7'nci parselden başlama planlarını, Türkiye'nin de etkisiyle değiştirdiği öne sürüldü.
 
Kathimerini gazetesinin haberinde, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginliğin ve Türkiye'nin faaliyetlerinin, İtalyan ENI ve 7'nci parseldeki ortağı Total şirketlerini etkilediği ve bu şirketlerin söz konusu parselde enerji planlarında değişiklik yapmaya gittikleri iddia edildi.
 
SONDAJLAR SÜRÜYOR

 

Haberde, ENI ve Total ortaklığının, doğrulama sondajıyla enerji programını 7'nci parsel yerine, yetki sahibi oldukları diğer parsellerden başlama düşüncesinde olduğu belirtilse de şirketlerin bu hamlesinin "7'nci parselden tamamen çekilme" anlamına gelmediği de savunuldu. Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden aldığı arama yetkisiyle, sondaj faaliyetlerini sürdürüyor. 

YORUMLAR 43
  • Seferoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Koral çalışınca, elektronik ortamda italy, frans nasılda sirtaki yapmaya başladılar sömürücü korkak asalaklar. Irak, suriyede ara ara elektronik ne varsa felç etmek gerekli bunların ihalarını adamlarını teker teker eze eze gömmeli.
    Cevapla
  • Yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım bi 30 yıla biz buluruz doğalgazı
    Cevapla
  • cafer 4 yıl önce Şikayet Et
    orda birşey yoktur ondan çekilmişlerdir
    Cevapla
  • Yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar birbirinden gaz alıyor
    Cevapla
  • Boztepe 52 4 yıl önce Şikayet Et
    Orda. Bir sey yoktur yoksa. Bunlar hayatta gitmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle