Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Halkbank açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Kasım'da gerçekleştireceği ABD ziyaretine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile Halkbank konusunu da görüşeceklerini söyledi. Açıklamaların ardından Halkbank hisseleri yüzde 4 civarında yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Halkbank açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Halkbank açıklaması
GİRİŞ 08.11.2019 16:05 GÜNCELLEME 08.11.2019 16:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan temasları sonrası uçakta basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı  Erdoğan 13 Kasım'da gerçekleşecek ABD ziyaretinde Başkan Donald Trump ile S-400, F-35, 100 milyar dolarlık ticaret hacmi meselelerini ele alacaklarını, FETÖ ile mücadele ve Halkbank konusunun da görüşüleceğini söyledi.

 

Trump'la önceki akşam gerçekleşen  telefon görüşmesinden sonra 13 Kasım'da ABD'ye gitme kararı aldıklarını belirten Erdoğan "Arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız değerlendirme sonucunda, bu ziyaretin önemli olduğunu ve bu ziyaretle Barış Pınarı Harekatının şu an geldiği noktayı yüz yüze değerlendirmenin faydalı olacağına inandık. Bunu zaten Sayın Trump’la telefon görüşmemizde kendisine de ifade ettik. Ayın 13’ünde bugüne kadar ele aldığımız ve almadığımız birçok konuyu yüz yüze görüşmenin faydalı olacağına inandık. Tabi ki Suriye’de güvenli bölge ve mültecilerin kendi topraklarına geri dönüşü konularını masaya yatıracağız. Gerek S-400, gerek F-35, gerek 100 milyar dolarlık ticaret hacmi meselelerini ele alacağız. FETÖ ile mücadele ve Halkbank konusunu da görüşeceğiz" dedi.

Erdoğan, ABD ile stratejik ortaklığa sığmayacak bazı gelişmelerin kendisini ciddi manada rahatsız ettiğini, bunu aşabilmek için de bu ziyaretin çok önemli olduğunu ifade etti.

 

HALK BANKASI HİSSELERİ YÜZDE 4 YÜKSELDİ

Açıklamaların ardından Halkbank hisseleri yüzde 4 civarında yükseldi.

YORUMLAR 4
  • Ah ah 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD bize yaptırım uyguluyorsa bizde onlara aynı sertlikle cevap vermeliyiz dünya devletlerini kuklalaştırılıp istediğini yaptırma sevdasından vazgeçmeli ABD tüm dünya bir olup ABD ‘ye haddini bildirmeliyiz
    Cevapla
  • Yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Halkbank'ın hisseleri için spekülatif hareket
    Cevapla
  • Ewet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ewet sahibi olduğu bi kuruluş olduğundan devlet Devletin başıda reis olduğundan her türlü değerini arttırmak konusunda hakkı var
    Cevapla
  • yoldangeçenmaydanoz 4 yıl önce Şikayet Et
    trump ciddiye alınıp konuşulacak bi adam değil ama hayırlısı
    Cevapla