Dolar, kritik görüşme öncesi aşağı yönlü

Dolar kuru, Beyaz Saray'dan yaptırımlar konusunda gelen açıklama ve gelişmekte olan ülke para birimlerinde gözlenen olumsuz seyrin etkisiyle gün içinde 5.79'un üzerini test ederken, piyasalar çarşamba günü yapılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump görüşmesine odaklandı. 12 Kasım günü dolar/TL 5.7708'den el değiştirerek, aşağı yönlü başladı

Dolar, kritik görüşme öncesi aşağı yönlü
Dolar, kritik görüşme öncesi aşağı yönlü
GİRİŞ 12.11.2019 08:07 GÜNCELLEME 12.11.2019 08:07

Dolar kuru, Beyaz Saray'dan yaptırımlar konusunda gelen açıklama ve gelişmekte olan ülke para birimlerinde gözlenen olumsuz seyrin etkisiyle gün içinde 5.79'un üzerini test ederken, piyasalar çarşamba günü yapılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump görüşmesine odaklandı. 12 Kasım günü dolar/TL 5.7708'den el değiştirerek, aşağı yönlü başladı.

Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı Robert O'Brien, dün yyaptığı açıklamada Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı hava savunma sisteminin ABD'de hoşnutsuzluk yarattığını ve Ankara satın aldığı Rus silahından "kurtulmadığı" takdirde ABD'nin Türkiye'ye yaptırım başlatabileceğini söyledi.

O'Brien,CAATSA adı verilen yaptırımlara atıfta bulunarak, "Türkiye bu yaptırımların etkisini hissedecektir" dedi. O'Brien yaptırımların Kongre'den iki partinin de desteğini alacağını ifade etti.

İletişim Başkanlığı'nden görüşmeyle yapılan açıklamada, "Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınacak. Görüşmelerde Suriye başta olmak üzere, bölgesel ve küresel meselelerin ele alınması, ayrıca terörizmin her türlüsüyle mücadelede dayanışma, işbirliği ve eşgüdümün güçlendirilmesi için atılabilecek somut adımlar üzerinde durulacak." denildi. 

Haftaya 5.76 seviyelerinden başlayan dolar/TL dün 5.7960'a kadar çıkarak 23 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine yükseldikten sonra 5.77'lere gevşedi. 12 Kasım sabahı da aşağı yönlü bir trendde olan kur 5.7708'de