Son dakika: Türkiye'den çok önemli S-400 ve F-35 açıklaması

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı televizyon programında çok önemli açıklamalar yaptı. Kalın, dünyanın gündeminden düşmeyen S-400 ve F-35'lerle ilgili son dakika gelişmesini duyurdu.

Son dakika: Türkiye'den çok önemli S-400 ve F-35 açıklaması
Son dakika: Türkiye'den çok önemli S-400 ve F-35 açıklaması
GİRİŞ 15.11.2019 21:02 GÜNCELLEME 16.11.2019 02:14
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın TRT Haber'de Aysun Torun Orhan'ın sorularını yanıtladı. Kalın, S-400 ve F-35'lerle ilgili son dakika bilgisini paylaştı. 

'BUGÜN İTİBARIYLA BAŞLADI'

Kalın yaptığı açıklamada, ''ABD, NATO'nun burada bir rolü yok dediler. Beyaz Saray'daki görüşmede benle O'Brien ile biz görevlendirildik. Biz S-400'leri alma kararını bir gecede vermedik. S-400 ve F-35 için ortak mekanizma bugün itibarıyla çalışmalara başladı.'' ifadelerini kullandı.

F-35 Türkiye


SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Kalın sözlerine, ''S-400'ler NATO sistemine entegre edilmeyecek. Süreç ABD ile ikili ilerleyecek. Diyorlar ki S-400'leri elinizden çıkarmazsanız kat sayı uygularız. Sonra dediler ki Türkiye'ye geldiği gün yaptırımı başlatırız, bu aşamayı da geçtik. Şimdi aktif hale getirdiğiniz takdirde diyorlar. Geri adım söz konusu değil, Türkiye S-400'ü aktif edecek.'' diye devam etti.

S-400 Türkiye


TRUMP "UMUYORUM ÇÖZMEYİ BAŞARACAĞIZ" DEMİŞTİ

Trump "F-35 için parçalar üretiyorlar. Türkiye'nin S-400 alımı bizim için ciddi zorluklar ortaya çıkarıyor. Bugün de üzerinde konuştuk, gelecekte de konuşacağız. Umuyorum çözmeyi başaracağız. Dışişleri Bakanları ve güvenlik danışmanları S-400 için görüşme yapmaya devam edecekler." demişti.

 

 

YORUMLAR 47
  • YİĞİDO 4 yıl önce Şikayet Et
    f-35 ine verilen parayı sözleşmesin den araştırıp geri almaya çalışalım. o parayla istediğimiz uçakları alırız mesela su son modeli.
    Cevapla
  • deli fişek 4 yıl önce Şikayet Et
    neden bu kadar s400lerin üstünde duruyorlar biz istedigimiz yerden hava savunma füzesini alırız kardeşim bunun lami cimi yok demekki sen s400 ü türkiye almasın bundan vazgeçsin diyorsun e ozaman demekki yarın birgün sen bize saldırmayı düşünüyorsun tramp senin s400 sıkıntından biz bunu anlarız bunun başka izahı yok saygılarımla
    Cevapla
  • kartal 4 yıl önce Şikayet Et
    bize saldırmaya niyetleri varda o yüzden
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz zaten kendi uçağımızı üretme aşamasındayız o zamana kada f35 için verilen parayla abdyle antlaşma yapılıp f15 uçağı alsak bana daha mantıklı geliyor ne şiş yanar ne kebap durumu. Devlet büyüklerimiz daha iyi bilirler tabiki.
    Cevapla
  • nacrea 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence dikine havalanan uçaklar anadolu gemisi için çok önemli gerisini nerden olsa tedarik ederiz
    Cevapla
  • Osman hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    kuzey amerika kıtasını boşaltıp bize vesinler bizde s400 leri aktif etmeyelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle