Fatih'in sondaja başlayacak olması Rumları korkuttu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın, Türkiye'nin Karpaz burnu açıklarında sondaj faaliyetine başladığını açıklaması Rumları endişeye sevketti. Rum Başkanlık Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye, tüm sondajları sona erdirsin" denildi.

Fatih'in sondaja başlayacak olması Rumları korkuttu
Fatih'in sondaja başlayacak olması Rumları korkuttu
GİRİŞ 16.11.2019 20:02 GÜNCELLEME 16.11.2019 21:55
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin, bölgede yasadışı faaliyetlerde bulunduğu iddia edilen açıklamada, "Türkiye’nin Rumların egemenlik haklarını çiğnediği" savunuldu.

 

 

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki adımlarıyla, "uluslararası hukuku ve AB hukukunu kışkırtıcı düzeyde küçümsediği" kaydedilen açıklamada, KKTC'nin TPAO'ya söz konusu araştırmalar için yetki verdiği argümanının hiçbir yasallığı bulunmadığı öne sürüldü.

Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis de, "Türkiyenin söz konusu eylemlerle Kıbrıs Rum tarafını, Kıbrıs müzakerelerinin sonucunu etkileyecek tavizler vermeye mecbur bırakacak yeni oldubittiler yaratmaya çalıştığını" öne sürdü.

 

 

YORUMLAR 38
  • memur 4 yıl önce Şikayet Et
    Rumlar çatlasanızda, patlasanızda bu iş bitti ve sondaj başlayacak, meydanı boşmu buldunuz. Adam olsaydınız ki olmanız mümkün değil, beraber yani iki ülke birlikte çıkarır ve birlikte bu nimetin kaynağını yerdi. ama siz hep hainlik peşindesiniz.
    Cevapla
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    SIKIYORSA gelin durdurun aga babalariniz ab yide alin yaniniza hic bir sey bu sefer 1974 gibi olmaz eski turkiye yok karsinizda ya adam olursunuz insan gibi kaynaklari paylasirsiniz yada sonuclarina katlanirsiniz
    Cevapla
  • Mehmet Yucesoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Aylardir bulunmus dogalgazi bulamadik.
    Cevapla
  • Cenk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bulduk aslinda ama sondaj gemimizin delme kismi biraz kisa kaldi. O yüzden geciktik. Ama onu da cözdük 3 ay gibi kisa zamanda. Simdi basliyoruz yakinda güzel haberleri aliriz.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok korktuk. Sonuna kadar devam.. Bize maliyeti ne olursa olsun bu bağımsızlığımızın bir göstergesidir..
    Cevapla
  • İsimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    İyide petrol nerde, yıllar oldu sürekli yer değiştirerek sondaj yapıyorlar ortada petrol yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle