Gramı bir milyon euro: Bakanlık harekete geçti, ekonomiye kazandırılacak

Tarım ve Orman Bakanlığının, zehrinin gramı bir milyon avroyu bulan balon balığının ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili çalışmaları büyük heyecan oluşturdu.

Gramı bir milyon euro: Bakanlık harekete geçti, ekonomiye kazandırılacak
Gramı bir milyon euro: Bakanlık harekete geçti, ekonomiye kazandırılacak
GİRİŞ 20.11.2019 09:43 GÜNCELLEME 20.11.2019 09:49
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Kanada’ya ihraç edilmesiyle gündemde olan balon balığıyla ilgili çalışmaya ulaşıldı.İki yıldır balon balığı hakkında çalıştıklarını açıklayan bir Bakanlık yetkilisi “Balıkçılara, avladığı balık karşılığında kilo veya tane üzerinden ödeme yapılacak. Belirli toplama merkezleri oluşturulacak ve buralardan firmalara satılacak. Böylece hem balıkçılar desteklenecek hem ülkeye döviz girecek. Ödenecek fiyat daha sonra açıklanacak” dedi. Süveyş Kanalı üzerinden denizlerimize gelen ve çoğu zaman balıkçılara zarar veren bu balıkla 10 yıldır mücadele ettiklerini kaydeden yetkili “Şu anda sayılarını belirlemeye yönelik çalışıyoruz. Çanakkale’den Hatay’a kadar birçok bölgeden örnek aldık. Aldığımız örneklerde toksin oranı nedir? Toksin hangi mevsimde ne kadar yüksek çıkıyor? Balık işlenebilir mi? Eti sanayide kullanılabilir mi? Araştırmasını yaptık” diye konuştu.

 
Kanada’daki firmayla anlaşılması durumunda bazı yasakların da ortadan kaldırılacağını kaydeden Bakanlık yetkilisi şunları söyledi: Hâlihazırda balon balığının karaya çıkartılması yasak. Anlaşma sağlanırsa kontrollü şekilde çıkarılmasının önü açılacak. Bakanlığın her koyda görev alabilecek personeli bulunuyor. Tamamen serbest kalması mümkün değil. Vatandaş bunu tüketirse büyük olaylar çıkabilir.
 

 

 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 29
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir TOSUN çıkar hamsiyi balon gibi şişirir gelin bana ortak olun kısa yoldan zengin olalım der millette peşine düşer.. Yapma :))
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    şimdi yandın balon balıkları. bizim trolcüler ağcılar gece gündüz 7/24 ağ atar yakalar 2 seneye kökünü kazırlar diğer balıklar gibi. ağcılar onlarla uğraşırken diğer balıklar belki artarlar...
    Cevapla
  • hidocan 4 yıl önce Şikayet Et
    aveupalilar imi yüzlüdür ve kalirlar
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bir grup akıllı çıkar balon başlığı avlar, yermez bir de zehrini çıkarmaya çalışır
    Cevapla
  • sadi 4 yıl önce Şikayet Et
    bu baligin zehirini , akrep , yilan ya da ari zehiri ile karistirilsa eminim, muhtesem bir sonuc cikar.. iki negatif , bir arti yapar.. denemek lazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle