2020 Emeklilere en fazla promosyon ödemesi yapan bankalar | Emekliye 1000 TL ödeme

3 yıl boyunca maaşını aynı bankadan alma sözü veren emekli vatandaşlar için bankalar yeni kampanyalar hazırlamaya devam ediyor. Emekli maaşlarının yattığı bankalar promosyon ödemeye başladı. Peki SSK, SGK, Bağ-Kur emeklileri 2020 itibariyle ne kadar promosyon alacak?

2020 Emeklilere en fazla promosyon ödemesi yapan bankalar | Emekliye 1000 TL ödeme
2020 Emeklilere en fazla promosyon ödemesi yapan bankalar | Emekliye 1000 TL ödeme
GİRİŞ 22.11.2019 11:58 GÜNCELLEME 22.11.2019 12:02

Bankalar 12.5 milyon emekliyi müşterisi yapmak için ek hizmet seçeneklerinde adeta yarışıyor. Birçok banka emekliler için promosyon tekliflerini artırmaya başladı. SSK, SGK, Bağ-Kur emeklileri bu fırsatlardan faydalanarak alabileceği en iyi promosyon teklifini öğrenmek istiyor. Yeni emekli olanlar ya da olacaklar da aynı şekilde bağlanan maaş miktarına göre promosyonlarını bankalardan peşin alabiliyor. Promosyon, ‘3 yıl boyunca maaşın aynı bankadan çekilmesi’ şartına dayalı olarak ödeniyor. Peki 2020 yılı itibariyle emekli promosyonu ne kadar ödenecek? İşte emekliye ekstra 1000 TL ödeme yapan bankalar...

 

 

2020 EMEKLİ PROMOSYON FIRSATILARI

Promosyon uygulaması başladığında hemen başvurup ödemesini alanların 3 yıllık taahhüt süresi 2020’de bitiyor. Üç yıllık promosyon alanlar, Mart 2020’den itibaren ikinci kez bu imkandan yararlanabilecek. Emeklilerin büyük çoğunluğu için yeni promosyon dönemi başlaması dolayısıyla, bankalar arasındaki yarışın daha da büyümesi bekleniyor.

HALKBANK: 1.000 TL altında emekli maaşı alanlara 300 TL, 1.000 TL ile 2.000 TL arasında emekli maaşı alanlara 375 TL, 2.000 TL üzerinde emekli maaşı alanlara ise 450 TL tutarında promosyon ödemesi yapılıyor.

 

 

İŞ BANKASI: 450 liraya varan ödeme yapıyor. Kredi kartı ücreti almıyor, özel faiz, ücretsiz havale ve EFT imkanları sağlıyor.

FİBABANKA: Maaşa göre 330, 415, 500 lira promosyon ödemesi yapıyor.

ING: 450 liraya varan ödemeye ek olarak emekliler, 2 otomatik fatura talimatı vererek 250 lira, bir emekli arkadaşını ING'ye getirerek 150 ve ING Mobil kullanarak 50 lira ek nakit promosyon kazanabiliyor.

ZİRAAT BANKASI: 450 TL'ye varan promosyon ödemesi yapılıyor. 3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapılmaktadır.

QNB FİNANSBANK: Emekli maaşını taşıyıp herhangi bir bankacılık ürününü kullananlara 700 liraya varan ödeme veriyor. Ayrıca emekli tanıdıklarını getirenlere 125 lira ödüyor.

VAKIFBANK: 450 liraya varan promosyon ödemesi yapılıyor.

ŞEKERBANK: 450 liraya varan ödeme yapıyor. 2 otomatik ödeme talimatına 150 lira ek nakit veriyor. Ücretsiz havale-EFT, hesap işletim ücreti muafiyeti, şubede işlem önceliği, eve teslim maaş imkanları sunuyor.

BANKA DEĞİŞTİRMEK SERBEST

Emekliler promosyon almış olsa dahi maaş aldığı bankayı değiştirebilir. Bunun için maaş almak istedikleri bankanın şubesine giderek hesap açmaları ve maaş aldığı bankaya bu isteği bildirmeli.

Bu durumda aradan geçen süreye göre hakedilen promosyon tutarı hesaplanır, kalan kısım maaştan düşülür. Yeni banka vaat ettiği promosyonu peşin ödeyeceğinden emekli artıya geçmiş olur.

EMEKLİ PROMOSYON ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Emekli promosyon ödemelerinin nasıl olacağı konusunda net bir kural yoktur. Bu uygulama emekli vatandaş ile banka arasında imzalanacak olan sözleşmeye bağlıdır. Bankaların farklı uygulamalarla promosyon ödemelerini müşterilerine ulaştırdığı görülmektedir. Buna göre; Nakit olarak verilen promosyonlar Kredi kartlarına puan yüklemesi (alışveriş puanı) olarak verilen promosyonlar Altın vb. şekillerde verilen promosyonlar dikkat çekmektedir. Bazı bankalar belirledikleri promosyon ödemelerini maaşlara ek veya nakit olarak verirken, bazı bankalar da kredi kartı kullanan müşterilerinin kredi kartlarına puan olarak yüklemektedir. Kredi kartına puan olarak yüklendiği zaman, puanlar verilecek olan nakit tutarına göre daha yüksek olacaktır. Bazı bankalar da daha hızlı ve kolay müşteri çekebilmek için promosyon ödemelerini altın şeklinde yapmaktadır. Özellikle altının emekliler üzerinde önemli etkisi olmaktadır. Altın promosyon ödemesi yapan bankaların daha fazla müşterisi olmaktadır..