Asgari ücrette ilk rakamlar!

Türkiye’de asgari ücretle çalışan yaklaşık 8 milyon kişi, yeni yılda alacakları ücrete kilitlendi. Mevcutta 2.020 TL olan asgari ücret, enflasyon beklentisi olan yüzde 12 oranında artırılırsa gelecek yıl 2 bin 262 TL’ye çıkacak.

Asgari ücrette ilk rakamlar!
Asgari ücrette ilk rakamlar!
GİRİŞ 23.11.2019 06:44 GÜNCELLEME 23.11.2019 06:44
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısını 2 Aralık Pazartesi günü gerçekleştireceğini duyurdu. İşçi, işveren ve Hükûmet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücretin yeniden tespiti için Bakanlıkta bir araya gelecek.

Asgari ücret; bir insanın en temel ihtiyaçları olan beslenme, barınma, giyim, ısınma, ulaşım gibi giderlerini karşılamasına yetecek şekilde düzenlenen “bir çalışana verilebilecek en düşük ücret” olarak tanımlanıyor. 2019 yılında bekâr bir çalışanın asgari ücreti, 2.020 TL seviyesinde bulunuyor. Tahminlere göre enflasyon yüzde 12 ile yılı tamamlar ve asgari ücrete de bu şekilde bir artış uygulanırsa, yeni yılda maaşlara 243 TL zam gelecek ve 2 bin 262 TL olacak.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 81
  • Mesut mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet calısandan vergiyi kaldırmalı neyin vergisini alıyorlar zaten aldıgı asgari ücret Vergiler KALKMALI baska yolu yok
    Cevapla
  • Duman 4 yıl önce Şikayet Et
    Fabrikalarımız niye yaniyorrrr
    Cevapla
  • İşçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret 3000 bin olmalı buda yetmez ama neyse
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücrete en az 3000 tl olmali ki insan onuruna yakisanda sosyal devlet olmanın gereği de budur.
    Cevapla
  • İşci 4 yıl önce Şikayet Et
    Mesele asgari ücret olunca kılı kırk yerden yarıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle