Emeklilerin gözü Meclis'te: 355 liraya varan zam gelebilir

2000 yılı ve sonrasında emekli olanların intibak umudu sürüyor. TÜED yetkilisi, Gözümüz Meclis’te. Promosyon yolunu açan hükümet, intibak konusunda da aynı hassasiyeti gösterecektir dedi. İntibak düzenlemesi hayata geçerse 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar 355 liraya varan zam alabilir.

Emeklilerin gözü Meclis'te: 355 liraya varan zam gelebilir
Emeklilerin gözü Meclis'te: 355 liraya varan zam gelebilir
GİRİŞ 23.11.2019 09:47 GÜNCELLEME 23.11.2019 10:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Milyonlarca emeklinin gözü intibak yasası için Meclis'te. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, 355 liraya varan zammın yolunu açacak intibak için düzenleme bekliyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) üyesi İbrahim Avcı'nın intibak talebine ilişkin başvurusunu, 'yetki alanının dışında kaldığı' gerekçesiyle kabul etmedi. 
 
YARGI YOLU KAPANDI 
 
Ancak emeklilerin intibak umudu sürüyor. TÜED Hukuk Danışmanı Cafer Tufan Yazıcıoğlu, 2000 öncesi emeklilere yapılan intibakın 2000 yılı sonrası emekli olanlara da uygulanması talebi kapsamında, ilk olarak Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurulduğunu belirtti. Kamu Denetçiliği Kurumu'nun başvuruyu haklı bulması üzerine, üyeleri İbrahim Avcı'nın, Ankara İş Mahkemesi'nde dava açtığını vurgulayan Yazıcıoğlu, süreçle ilgili şu bilgileri verdi: “Mahkeme davayı reddetti. Dava, Yargıtay'a taşındı. Yargıtay mahkemenin kararını onayınca, İbrahim Avcı, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu. 
 
ÇALIŞMALAR SÜRECEK 
 
Mahkemede anayasaya aykırılığın söz konusu olmadığı belirtildi. Bu gelişmeler üzerine, yasal süreci son noktasına kadar yürütmek adına AİHM'e başvurdu.” Yazıcıoğlu, AİHM'in ret kararıyla intibakla ilgili hukuksal mücadelenin sona erdiğini ifade ederek, çözümün TBMM'de, yasa yoluyla sağlanabilmesi için çaba göstereceklerini bildirdi.
 
355 LİRA ARTMIŞTI
 
2000 yılından önce emekli olan SSK'lılara intibak yasası çıkarılmış ve bu düzenleme kapsamında, 2 milyondan fazla emekli 355 liraya varan zam almıştı. Hatta yapılan bazı yanlış hesaplamalar nedeniyle maaşı eksik bağlandığı tespit edilen 2 bin 500 kadar emekliye, 22 bin lirayı bulan toplu ödemeler de yapıldı. 31 Aralık 1999 tarihinde emekli olan bir vatandaş söz konusu düzenleme kapsamında bu haktan yararlanırken, 1 Ocak 2000'de yani bir gün sonra emekli olan ise yararlanamadı.

 

 

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 7
  • Envers 4 yıl önce Şikayet Et
    Tüm emekliler eşitleyin aradaki fark en fazla 500 tl olsun. 10.000 alan ve 1.000 alanı eşitleyin herkes bu vatanın evladı. Herkes çocuk okutuyor herkes ev geçindiriyor yazıktır. Çok alana çok az alana az verilip gün geçtikçe haksızlık artmasın.
    Cevapla
  • Emekli 4 yıl önce Şikayet Et
    Inşalah cıkar cokzordayız
    Cevapla
  • Serhat mutlu 4 yıl önce Şikayet Et
    İntibak yasası meclisten acil çıkmalıdır çok zordayım ve zordayız ölmeden lütfen Devletimiz yanımızda olmalı hasta çalışamıyorum
    Cevapla
  • Serhat mutlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle selamun aleyküm Devlet büyüklerimizden isteğim şudur hz. ömerin adetini yaşamaları %62 engelli bir vatandaşım bu zamana kadar sağlığıma göre çok zor işlerde çalışıp 2005de kalp kriziyle 2ci ömrümü yaşamaktayım bunlara birde düşüp omuzum yırtıldı çocuk evlendir oğlum liseye henüz 4 yaşında bir kızım daha
    Cevapla
  • Neco 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah, yıllardır bu mağduriyetimizin artık bitmesini istiyoruz. Büyük bir umutla bekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle