Motorin fiyatında 6 kuruş indirim

Dolar kurunun 5.82 TL'den 5.70'e gevşemesi, uluslararası piyasada motorinin 5 dolar inmesiyle motorinde indirim yolu göründü. Pazartesiyi salı gününe bağlayan geceden geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatı 6 kuruş inecek.

Motorin fiyatında 6 kuruş indirim
Motorin fiyatında 6 kuruş indirim
GİRİŞ 23.11.2019 14:30 GÜNCELLEME 23.11.2019 15:19
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Motorin fiyatı 6 kuruş düşecek. Salı gününden itibaren uygulanacak indirimin nedeni ise uluslararası piyasada motorinin ton fiyatının düşmesi ve dolar kurunun gerilemesi.

 

 

Motorinin ton fiyatının 5 dolar düşerek 590 dolara gerilemesi ve dolar kurunun 5.80 üzerinden 5.70 TL'ye düşmesi Türkiye'deki araç sahiplerine indirim olarak yansıyacak.

Devletin eşel mobil sisteminden kaynaklı 1 kuruşluk ÖTV alacağının düşülmesinin ardından pompada 6 kuruş indirim yapılacak. Böylece İstanbul'da motorinin fiyatı ortalama 6.55 TL seviyesinden 6.50 altına gerileyecek.

 

 

YORUMLAR 10
  • doğruları konuşan 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel haber. Bu indirime bile burun kıvıranlar gizli CHP'lilerdir. Zaten bu indirim ekonomimizin de düzelmeye gittiğinin işaretidir. 2023 hedeflerine emin adımlarla yaklaşıyoruz.
    Cevapla
  • yy888 4 yıl önce Şikayet Et
    varilde 5 dolar artı dolr kuru pompada 6 kuruş çok iyi soymak bu ya
    Cevapla
  • İmam43 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletin aslında şöyle bir uygulama yapması lazım,aracın durumuna göre yanı modeli araçtipi ne göre yılda iki veya üç depo vergisiz depoyu doldurma imkanı vermesi gerekir.Bu bir öneri.
    Cevapla
  • İmam43 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde dolar yükselince akaryakıta zam yapıyorlar dolar düşene kadar millet zamlı akaryakıta alışıyor sonra çok az bir indirim ile süreci tamamlıyorlar,tepki yok milletten.Ne yapsın zavallı millet iyice duyarsız hale gelmiş artık zamlardan.
    Cevapla
  • Tccccc 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu indirim de olmaza vay halimize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle