Elon Musk'a büyük şok! Dibi gördü

Elektrikli araç üreticisi Tesla, dün ABD'de pick up modeli Cybertruck'ı Elon Musk'ın da katıldığı görkemli bir sahnede yaptı. Cybertruck’ın tanıtımının ardından Tesla hisselerinde ciddi bir düşüş yaşandı.

GİRİŞ 23.11.2019 15:11 GÜNCELLEME 23.11.2019 16:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Tanıtımdan önce lotu 360 dolar olan Tesla hisseleri, tanıtımın hemen ardından 330.66 dolara geriledi. Bu büyük düşüşün Cybertruck’ın lansmanında kırılmaz denilen camlarının kırılmasıyla da ilgili olabileceği öne sürüldü.

Tesla’nın hisseleri geçtiğimiz aydan beri yaklaşık 80 puan artış gösterdi. Bu yüzden pick up modelinin lansmanıyla yaşanan bu son düşüş firmayı çok etkilemeyecek.

Cybertruck’ın tasarımı beğenilmese de teknik özelliklerini eleştirmek imkansız. 0-100 km/s hızlanmasını yaklaşık 3 saniyede tamamlayan araç, sınıfının en hızlı dört tekerlekten çekişli modeli olarak öne çıkıyor.

400 kilometreye yalnızca 10.8 saniyede ulaşan Cybertruck'ın elektrikli menzili ise 400 kilometrenin üzerinde. Musk’ın açıklamasına göre yelpazenin en üstündeki versiyonun menzili 800 kilometreye kadar çıkacak.

KAYNAK: MOTOR 1
YORUMLAR 7
  • faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    hisse maniplasyonu yapmış
    Cevapla
  • Tumanbay 4 yıl önce Şikayet Et
    Berbat tasarim. Oyuncak gibi desem, bi oyuncak bile bukadar cirkin olamaz
    Cevapla
  • Yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    O camın kırılıcağını biliyorlardı Tanıtımdan önce defalarca test edilir araçlar bir sorun olmasın diye Cam ilk darbeyle kırılıyor ciddi bir reklam başarısı
    Cevapla
  • kara 4 yıl önce Şikayet Et
    Amac dikkat cekmekti ve basardi kimse zaten elektrikli bi zirhli arac almaz Bu bir kandirmacaydi anlayana
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm yarışındaki gibi iki metal Bi kaynak makinesinin ortaya çıkardığı 4 tekerlekli tuhaf bir şey gibi geldi igrenç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle