Dolar kurunda son durum

Dolar kuru içeride veri gündeminin yoğun olmadığı haftada haber akışlarına odaklanırken dışarıda ABD büyüme ve euro bölgesi enflasyon rakamı bekleniyor. Yarın bir konuşma yapacak Fed Başkanı Powell'ın mesajları, bej kitap ve ABD - Çin ticaret görüşmeleri de piyasaların odağında. 25 kasım haftasına dolar 5.7163 ile başladı

Dolar kurunda son durum
Dolar kurunda son durum
GİRİŞ 25.11.2019 07:56 GÜNCELLEME 25.11.2019 07:56

Geçen hafta 5.70 altını gören dolar kuru 25 kasım haftasına 5.71 seviyelerinden başlıyor. Yurt içi piyasalarda önemli bir veri gündemi bulunmazken bu hafta gözler ABD ve euro bölgesinden gelecek haberlerde olacak.

Fed Başkanı Powell bu gece 03:00 civarı Rhode Island'da bir konuşma yapacak ve çarşamba günü de bej kitap yayımlanacak. Ayrıca ABD 3. çeyrek büyüme rakamları ve Şükran Günü tatili öncesi şirket verileri de takip ediliyor.

Piyasaların en önemli gündem maddesi olan ticaret görüşmelerine dair karışık mesajlar gelmeye devam ediyor. Çin ve ABD liderleri ilk safhaya yönelik anlaşmanın imzalanmasının yakın olduğunu söylemekle beraber ilginç açıklamalar da geldi.

Donald Trump, cuma günü Çin ile ticari bir anlaşmaya “çok yaklaştıklarını” söylerken “esas sorun, bunu yapmak isteyip istemediğim.” dedi ve Hong Kong kaynaklı gelişmeler nedeniyle müzekereleri bozabileceği kaygısı oluştu. Çin lideri Şi ise gerektiğinde misilleme yapmaktan çekinmediklerini belirtti.

Euro bölgesinde ise enflasyon rakamları gelecek. ECB'nin başına geçen Lagarde, bankanın bir türlü yakalanamayan yüzde 2 enflasyon hedefi nedeniyle bankanın stratejisinin gözden geçirileceğini belirtmişti.