Meyve sebzeye anlık takip

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Hal Kayıt Sistemi, e-belge uygulamalarına entegre edilecek. Böylece sebze-meyve fiyatlarındaki manipülasyonlar anlık izlenebilecek” dedi. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Albayrak, enflasyonun önümüzdeki yıl yüzde 8,5, 2021’de yüzde 6, 2022’de ise 4,9 olacağını söyledi.

Meyve sebzeye anlık takip
Meyve sebzeye anlık takip
GİRİŞ 28.11.2019 08:56 GÜNCELLEME 28.11.2019 08:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilgili ve bağlı kuruluşlarının 2020 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapan Bakan Albayrak, küresel ekonomik durum ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Enflasyonun önümüzdeki yıl yüzde 8,5, 2021’de yüzde 6, 2022’de ise 4,9 olacağını söyleyen Albayrak, Bakanlığın elektronik uygulamalarından yararlanan mükellef sayısının 140 binden önümüzdeki yıl 350 bin seviyesine çıkmasını beklediklerini belirtti. Dijital uygulamalar sayesinde 25 milyar fatura elektronik ortamda oluşturulduğunu söyleyen Albayrak, bu sayede yaklaşık 2,5 milyar liralık tasarruf sağlandığını da sözlerine ekledi.

 

 

Meyve ve sebze fırsatçılarına da değinen Albayrak, hal kayıt sistemini de e-belge uygulamalarımıza entegre edeceklerini anlattı. Bakan Albayrak, böylece sebze ve meyve fiyatlarında yapılan manipülasyonların anlık olarak izlenebileceğini söyledi. Çalışmaların tamamlanmasıyla sebze ve meyve hallerindeki yaklaşık 15 bin civarındaki komisyoncu, sebze ve meyvelerin alım satımını yapan tüccar, hal kayıt sistemi ile entegre bir şekilde mali belgelerini daha kolay bir şekilde oluşturabileceğini belirten Albayrak, sistem üzerinden işlemlerin daha etkin bir şekilde izlenebileceğini bildirdi.

YORUMLAR 1
  • ümmetçi 4 yıl önce Şikayet Et
    boş muhabbet
    Cevapla