İmzalar atıldı! 3 ilimize 150 milyon avro

İller Bankası yurt içinde devam eden raylı sistem projeleri için İslam Kalkınma Bankası ile 150 milyon avroluk anlaşma imzaladı. İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük, "İlk kent içi ulaşım projemiz olan 'Kentiçi Ulaştırma Programı'nı, 150 milyon avroluk İslam Kalkınma Bankası finansmanı ile Antalya, Kayseri ve Gaziantep'te gerçekleştiriyoruz" dedi.

İmzalar atıldı! 3 ilimize 150 milyon avro
İmzalar atıldı! 3 ilimize 150 milyon avro
GİRİŞ 30.11.2019 09:09 GÜNCELLEME 30.11.2019 09:11
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İller Bankası (İLBANK) Genel Müdürü Yusuf Büyük, İslam Kalkınma Bankası ile 150 milyon avroluk finansman anlaşmasının imzalandığını söyledi. Antalya, Kayseri ve Gaziantep'teki raylı sistem projeleri için 66 tren alımı, İslam Kalkınma Bankası desteğiyle gerçekleşecek.

 

 

KAYSERİ'YE 16 TREN ALINACAK

Kayseri Hafif Raylı Ulaşım Projesi için 30 milyon avro kredi ile Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi için 63 milyon avro kredi anlaşmalarını belediye başkanlarıyla imzaladıklarını ifade eden Büyük, şöyle konuştu: "Antalya'da 15 istasyondan oluşan 18,1 kilometrelik 2'nci Aşama Meydan-Havaalanı-Expo Raylı Sistem Projesi için 18 araç alımı, 29,5 milyon avro tutarındaki İslam Kalkınma Bankası finansmanı ile sağlandı." Büyük, İslam Kalkınma Bankasından, Kayseri'de 1'inci ve 3'üncü etapları yapılacak projenin 5,5 kilometrelik hat ve 8 istasyondan oluşan 2'nci etabının yapımına ilave olarak alınacak 16 tren için 30 milyon avroluk finansmanın temin edileceğini söyledi.

 

 

GAZİRAY'A 63 MİLYON AVROLUK DESTEK

İLBANK Genel Müdürü, Gaziantep'te ise 16 istasyondan oluşan 25 kilometrelik Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi için 32 araç alımı için toplam 63 milyon avroluk finansmanı da yine İller Bankası aracılığıyla İslam Kalkınma Bankası kaynaklarından kullandırmayı hedeflediklerini belirtti. Büyük, İslam Kalkınma Bankası Grubu ile Türkiye'deki farklı projeler için gerçekleştirilen imza törenine, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İslam Kalkınma Bankası Grubu Başkanı Bandar Hajjar, İLBANK Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın katıldığını kaydetti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 13
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerli şirketler yapsın ve her ile gitsin özellikle Yalova İstanbul bursa arasında kalan yerler ilk önçe yapılsın sonra bütün işler yapılsın yollar gibi olsun
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    hala hızlı tiren ağı yok denecek kadar, ömrüm azaldı be, biyer görmeden gözlerim açık gitcek.
    Cevapla
  • Yerli Görüş 4 yıl önce Şikayet Et
    Raylı sistemler milli ve yerli şirketler tarafından yapılsın lütfen. Hem teknolojimiz açısından, hem ekonomik açıdan, hem insan kaynakları açısından hem de sürdürülebilirlik ve Ar&Ge, Ür&Ge açısından ülkemiz kazansın ve konuya yönelik tecrübe ve deneyimi gelişsin. Bu konuyu medya da desteklerse çok seviniriz. Saygı Hürmet ve Dualarımla.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerinde bir tespit.
    Cevapla
  • hüsmen 4 yıl önce Şikayet Et
    bundan önce hızlı tren yapsınlar
    Cevapla
  • muharem 4 yıl önce Şikayet Et
    tüm türkiyededki sehirlere metro tranvya hizli tren bunlar avrupada yüz yildir var ilan sey haydi akp göster kendini bir yilda tüm sehirler sende bunlardan yap 23 yil zaman vardi ya simdi ya hic
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle