Asgari ücret mesaisi başlıyor

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020'de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere bugün saat 14.00'te ilk toplantısını yapacak.

Asgari ücret mesaisi başlıyor
Asgari ücret mesaisi başlıyor
GİRİŞ 02.12.2019 06:17 GÜNCELLEME 02.12.2019 14:54
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde başlayacak. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un başkanlığında toplanacak komisyonda, işçi tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil edecek. Toplantıda, işçi ile işveren temsilcileri talep ve görüşlerini sunacak.?

 

 

İŞÇİ TARAFI GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK'in gelir vergisi tarife basamakları ve oranlarının çalışanlar lehine güncellenmesi talebiyle başlayan birlikteliği, asgari ücret konusunda da sürüyor. Komisyonda işçi tarafını temsil eden Türk-İş, önceki yıllardan farklı olarak asgari ücret konusunda Hak-İş ve DİSK ile görüş alışverişinde bulundu.

 

 

YAŞAM MALİYETİ GÖZETİLSİN

"Ayrıştığımız zaman bedelini beraber ödüyoruz. Yan yana gelmek mecburiyetindeyiz" değerlendirmesinde bulunan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bir kişinin yaşam maliyetinin 2 bin 578 lira olduğuna dikkati çekerek, yeni asgari ücrette bu rakamın göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi. İşveren tarafını temsil eden TİSK yönetimi ise yeni asgari ücretin işçiler kadar işverenler de düşünülerek belirlenmesi gerektiğinin altını çizerek, "Yatırım, üretim, ihracat, istihdam zincirindeki halkalardan her birini eşit derecede önemli görüyoruz. Biri kırılırsa zincir kopar. Çalışmalarımızı bu dengeleri dikkate alarak sürdürmeliyiz.

Asgari ücrete yapılacak artışı belirlerken, işçilerimiz kadar işsizlerimizi de düşünmek ortak sorumluluğumuzdur" görüşlerini paylaştı.

YENİŞAFAK

YORUMLAR 25
  • MİSAFİR 4 yıl önce Şikayet Et
    Memurlar sur içinde yaşayan maaşını kraldan alan çalışanlardır, işçiler surların dışında kalan çalışıp vergi vermek zorunda olan köylüler konumunda.
    Cevapla
  • VATANDAŞ MIYIZ? 4 yıl önce Şikayet Et
    Memurların bu ülkenin vatandaşı oldukları kesin de bu işçi denen çalışanlar da memurlar gibi insan mı, eğer insan ise hangi ülkenin vatandaşı acaba? İşçilerin maaşını da devlet memurlarının maaşlarına eşitleyin olsun bitsin. Tabi eğer onlar da insan ise ve aynı devletin vatandaşı ise.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım işçiler özel sektör denen firmaların vatandaşı. İşçi hangi firmada çalışıyorsa o firmanın vatandaşı durumunda.
    Cevapla
  • ZAYIF 4 yıl önce Şikayet Et
    Tiyatro başlayacak konu değişmez hep aynı sonunda kaybeden yine zayıflar olacak
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Geçen sene türk iş başkanı mikrofonu açık kalınca gerçek yüzünü gördük. maşallah hala koltuğunda... 15 kişilik komisyonda 5 kişi "sessiz yığınların sesiyiz biz emekten yanayız" diyenlerden...5 kişi ise işveren yani bedava çalıştırsa bile al şunu demeyecek kesim...15 kişiden 10 kişi emekçiden yanaysa nasıl oluyorda ibrahim özdemir kardeşimin dedği fitre miktarı bile yaklaşılmıyor?? bu ay tamamen bu gündem olması gerekirken nasıl oluyorda bu haber sitelerinde başka başka başlıklar var?
    Cevapla
  • İbrahim Özdemir 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Diyanet fitre miktarını açıklamış 2019 için 23 Tl 4kişilik bir aile için 23 Tl x 4 kişi x 30 gün = 2760 tl asgari ücret komisyona ne gerek var.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman bir ülkede karı kocanın birlikte çalıştığı hesaplanıyor. O kadar kreşi boşuna mı yaptılar. Yani o hesabı ikiye böl.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle