Ve Putin imzayı attı! Dünya devlerine büyük şok!

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus yazılımına sahip olmayan akıllı telefon ve bilgisayarların satışının yasaklanmasına yönelik yasayı onayladı. Dünya teknoloji devleri bu yasanın onaylanmaması için çağrıda bulunmuştu. Bazı uzmanlar yasanın Rus bilişim sektöründe karmaşaya neden olacağına dikkati çekiyor.

Ve Putin imzayı attı! Dünya devlerine büyük şok!
Ve Putin imzayı attı! Dünya devlerine büyük şok!
GİRİŞ 02.12.2019 21:49 GÜNCELLEME 02.12.2019 22:54
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus yazılımına sahip olmayan akıllı telefon ve bilgisayarların satışının yasaklanmasına yönelik yasayı onayladı.

RUS YAZILIMIYLA ÇALIŞMASI GEREKECEK

 

 

Rusya Devlet Yasa Bilgi Sisteminde yayımlanan yasa ile ülkede 1 Temmuz 2020'den itibaren satılan tüm akıllı telefon, bilgisayar ve akıllı televizyonların fabrika ayarı olarak Rus yazılımlarıyla çalışması gerekecek.

Yasanın hangi ürünleri kapsayacağı ve yazılımların söz konusu cihazlara yükleme sürecine ilişkin detayların Rus hükümeti tarafından belirlenmesini öngören yasayla buna uymayan şirketlere de ağır para cezalarının verilmesi planlanıyor.

'KARMAŞAYA NEDEN OLABİLİR'

 

 

Rus yetkililer, yasayla Rus bilişim şirketlerinin daha rekabetçi hale geleceğini ve tüketici haklarının da korunacağını savunurken, bazı uzmanlar yasanın Rus bilişim sektöründe karmaşaya neden olacağına dikkati çekiyor.



DÜNYA DEVLERİ ÇAĞRI YAPMIŞTI

Rusya'da satılan yabancı menşeli telefonlarda Rus yapımı arama motoru ve mesajlaşma uygulamalarının yer alması bir süre önce de gündeme gelmişti. Söz konusu girişime Yandex, Mail.ru gibi Rus teknoloji şirketleri destek verirken, Apple, Samsung ve Huawei gibi şirketler karşı çıkmıştı.

YORUMLAR 111
  • vatan sever 4 yıl önce Şikayet Et
    Darısı bize. Cep telefonları daha doğrusu cep bilgisayarları artık göz, parmak izi taramanızdan ses algılamanıza günlük bedensel aktivitelerinizden kan değerlerinize kadar herşeyinizi kayıt altına alan birer İSTİHBARAT MAKİNESİ olarak görev YA-PA-Bİ-LİRRRR. Hal böyle iken kimsenin tüm yazılımları made in USA olan bu makinelerler rahatça gezmesi ve iletişim kurmasını bekleyemez. En doğrusunu ruslar yapmış darısı bize. Sadece telefonlar değil özellikle tüm devlet kurumlarındaki bilgisayarlar başta olmak üzere hepsinin YERLİ MİLLİ YAZILIMLARLA donatılması gerekir.
    Cevapla
  • almuslu 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah ülkemizde de bu karar alınır...
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Gayet mantikli bir adim senin olmayan sistem daima senden bilgi toplar google face whatsap hepsi abd cia hizmet ediyor
    Cevapla
  • Seref 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne demişler dinsizin hakkından imansız gelir yahudiler düşünsün çin de yapsa daha iyi olur amerija biraz daha sarsılır...
    Cevapla
  • vay be arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerli ve milli yazılım olmassa ne olur pc ve tlf da.Tüm verileriniz ve kullandığınız şifreler ele geçer.Bilgisayarınızda yaptığınız proje yada vs blgiler güncellenme sırasında windows tarafından emilir ! Bir gün kalktığınızda bütün servetinizi bir anda kaybedebiirsiniz.Özel ve tüzel tüm verileriniz çalınır .Bilgisayrınızdaki yada tüm kamu ve kurumlardaki bilgileirnz çalınıyor ..siz uyurken ve uyanıkken pc nizden ve akkılı tvlerinizden vetvlerinizden 24 saat izleniyorsunuz..velhasıl kelamm hepimiz aşı adı altında damgalandık ve insan ömrü çok uzunken dikkat edin aşılandıkca kanser artırıyor ve ömrümüz azalıyor...aman boş veri KIAYMET zaten kopucak
    Cevapla
  • summer cem luciano 4 yıl önce Şikayet Et
    boş yazmışsın be reiz teknoloji sana göre değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı