Fiyatı 9 kat arttı, tane ile satılıyor

Kış mevsiminin ve mutfakların vazgeçilmezi neredeyse her yemekte kullanılan sarımsağın kilosu üretim azlığı nedeniyle 45 TL’ye kadar yükseldi. Geçen yıl kilogramı 5 TL’ye satılan sarımsak bu yıl 45 TL’den satılıyor. Kiloyla almak yerine vatandaşlar taneyle satın alıyor.

Fiyatı 9 kat arttı, tane ile satılıyor
Fiyatı 9 kat arttı, tane ile satılıyor
GİRİŞ 03.12.2019 10:56 GÜNCELLEME 03.12.2019 12:25
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Sivas’ta kent merkezi Çarşıbaşı Mahallesi’nde bulunan perakende sebze halinde esnaflık yapan Sami Çelik, “Üretim azlığı nedeniyle fiyatlar bu yıl oldukça astronomik rakamlara yükseldi. Şu anda ilimizde sarımsak fiyatları 35 ve 45 TL arasında değişiyor. Tabi bu fiyatlar sarımsağın üretim bölgesine göre değişiyor Sivas’ta satılan sarımsaklar genelde Tokat, Çorum, Kastamonu gibi yakın çevre illerden geliyor. Geçen yıl tabiri caiz ise sarımsak fiyatları yerlerde sürünüyordu 4 TL’ye 5 TL’ye perakende sarımsak satılıyordu” dedi.

 

 

Sarımsak almak için sebze halinde alışveriş yapan Ömer Çelikçioğlu, “Fiyatlar baya pahalı fakat yetişme şeklini bende biliyorum sarımsak iklimlere göre yetiştiği için esnaf da aldığı fiyata satıyor herhalde mutlaka elinden geldiğince üstünde az bir fiyat koyarak satıyor buna devlet eğer bir şeyler yapabilecekse yapmalıdır” dedi.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    almayın kardeşim hainlerin elinde patlasın....
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yine rantcılar iş başında.. kırka çıkan sarımsak şu anda filizlendi ve piyasada 25 liraya düştü... Tam da bu hafta düşmüşken bu haberin yapılması çok manidar... Ucuzken çok alıp çürütüyorduk şimdi yıllık aldığımız miktarın çeyreğini bile almıyoruz... Bu nedenle stoklardaki sarımsak filizlenmeye başladı bile.. buna mukabil stoktaki sarımsak çok olduğu için paso masraf artıyor.. Biz de almadıkça ellerinde patlayacak..
    Cevapla
  • ramazan37 4 yıl önce Şikayet Et
    Sarımsağın memleketi kastamonu da kilosu 40 tl. Bu yıl dolu vurdu ekili arazileri o yüzden arz talep meselesi ama 40 tl gerçekten çok fazla....
    Cevapla
  • kayserili 4 yıl önce Şikayet Et
    sarımsakta oyun varrrr 14 vey 20 tl normal gerisi normal değil.
    Cevapla
  • Garip 4 yıl önce Şikayet Et
    İthal etmek kimsenin aklına gelmiyormu?
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    kesin gelmiştir hatta planlamıştırlar da..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle