Tüm gözler Dolar'da! İşte ilk rakamlar...

Dolar kuru, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye dönük olumlu açıklamaları ve dolar endeksindeki gerilemeye paralel bir miktar gevşeyerek dün akşam 5.73'lü seviyelere geriledi ancak kalıcı olamadı. 4 Aralık günü dolar/TL 5.74 üzerinde el değiştiriyor.

Tüm gözler Dolar'da! İşte ilk rakamlar...
Tüm gözler Dolar'da! İşte ilk rakamlar...
GİRİŞ 04.12.2019 07:57 GÜNCELLEME 04.12.2019 07:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dolar kuru 5.70 - 5.75 arasındaki dar bantta sınırlı dalgalanmayı sürdürüyor. Donald Trump'ın NATO zirvesinde Türkiye'ye yönelik olumlu açıklamalarıyla dolar/TL bir miktar gerilese de kalıcı olamadı.

Trump Londra'daki NATO liderler zirvesi kapsamında yaptığı açıklamada, "Türkiye'yi seviyorum ve Cumhurbaşkanıyla iyi geçiniyorum, o çok iyi bir NATO üyesi veya üyesi olacak" dedi. S-400'ler konusunda Obama yönetimini suçlayan Trump, Türkiye'nin Bağdadi operasyonundaki rolünü de takdir etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkel, Macron ve Johnson ile Suriye meselesine dair yaptığı dörtlü zirvede de pozitif mesajlar verildi.

Analistler, gelişmelerin yanı sıra dolar endeksindeki düşüş ve piyasada genel olarak volatilitenin azalması nedeniyle kurun tepkisiz kaldığını belirtiyor. Enflasyonun beklentinin altında gelmesiyle piyasaların 12 Aralık'ta yapılacak PPK toplantısında Merkez Bankası'nın 100 baz puan faiz indirmesi bekleniyor. 

4 Aralık günü dolar kuru 5.7454 TL'den işlem görüyor. Euro ise 6.35 üzerinde.

Küresel tarafta ise ABD-Çin ticaret görüşmelerinin yanı sıra diğer ülkelere getirilen gümrük vergileri izleniyor.

Brezilya ve Arjantin'den ithal çelik ve alüminyuma yönelik gümrük vergilerini yeniden getireceğini söyleyen Trump, Fransa'dan da ithal ürünlere gümrük vergisi getirebileceğini açıklarken, Fransa ve Avrupa Birliği (AB) karşılık vermeye hazır olduklarını belirtti. piyasasında getirilerde son aylarda yaşanan sert düşüş eğiliminin ardından son günlerde yatay seyir izleniyor.

YORUMLAR 1
  • H.a 4 yıl önce Şikayet Et
    Dolarin dusmesini beklemeyin ayi dan post abd den dost olmaz kardesim
    Cevapla