Putin'den TürkAkım'ı çıkışı: Başka yollar buluruz!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bulgaristan’ın TürkAkım doğal gaz boru hattının inşaatını kasıtlı olarak yavaşlattığını savunarak, "Eğer Bulgaristan projeyi gerçekleştirmek istemiyorsa, Güney Avrupa’da fırsatlarımızı gerçekleştirecek farklı yollar buluruz." dedi.

Putin'den TürkAkım'ı çıkışı: Başka yollar buluruz!
Putin'den TürkAkım'ı çıkışı: Başka yollar buluruz!
GİRİŞ 04.12.2019 19:15 GÜNCELLEME 04.12.2019 19:15
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Putin, Rusya’yı ziyaret eden Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile Soçi kentinde görüştü.

 

 

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan Putin, "Sırbistan, TürkAkım’ın Güney Avrupa’da karada devam eden kısmı olan gaz iletim sisteminin inşasına katıldı. Boru hattının Sırbistan’daki inşaatı gelecek haftalarda tamamlanacak." diye konuştu.

Sırbistan’daki yer altı doğal gaz depolama tesislerinin kapasitelerinin artırılmasına yönelik anlaşma sağlandığını belirten Putin, "Sırbistan’daki yer altı gaz depolama tesislerinin kapasitesini 750 milyon metreküpten 2 milyar metreküpe çıkaracağız." ifadesini kullandı.

 

 

Büyük çaplı enerji projelerinin Sırbistan için fayda sağlayacağını anlatan Putin, "Bu tür projelerin yalnızca Sırbistan için değil, aynı zamanda Balkanlar ve tüm Avrupa’nın enerji güvenliğine katkı sağlayacağına eminiz." dedi.

TürkAkım boru hattının inşasıyla ilgili Bulgaristan’a yönelik eleştirilerde bulunan Putin, şunları kaydetti: 

"Bulgaristan, Rus gazının Türkiye üzerinden Bulgaristan’a sevk edilmesi için Rusya’ya sağladığı güvencelere ve ilettiği taleplerine rağmen, ne kadar üzücü ve garip dursa da projenin inşaatını kasıtlı bir şekilde erteliyor. TürkAkım’ın Bulgaristan’daki inşaatına dair nasıl uygulanacağını göreceğiz. Eğer Bulgaristan projeyi gerçekleştirmek istemiyorsa, Güney Avrupa’da fırsatlarımızı gerçekleştirecek farklı yollar buluruz."

Vucic ise Rusya ile Sırbistan arasındaki iş birliğinin istikrarlı bir şekilde artığını belirterek, "Ordularımız arasında ve askeri-teknik alanlarda mükemmel bir iş birliğimiz var. Ordumuza verdikleri destekten ötürü Rusya’ya teşekkür ediyoruz. Putin bana hangi silahları almamız gerektiğine yönelik tavsiyede bulunmuştu, ben de onu dinledim, şimdi silahları bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 12
  • Gurbetci AK-BOZ KURT 4 yıl önce Şikayet Et
    Bulgaristan gazi Turkiyeden geldigi icin biz gurbetcilere uyguladigi pasaport islemlerindeki hizmeti karistirmis olacakki agirdan aliyo. Yahudi ve seytan hizmet karlari liderleri boyle istedigi icin agirdan aliyor bulgar.
    Cevapla
  • ordulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bulgar almanya nın himayesinde ama putin ne takar genede mahfeder bulgarı
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara bak allahım yarabbim. Nasıl bir putin aşkıdır. birazcık tarih öğrenin, rusya bizim dostumuz değil. hiçbiri değil.
    Cevapla
  • karakuri 4 yıl önce Şikayet Et
    ne yapalım putinede one minute diyelim
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Tarihe bakarsak, etrafimiz dostlarimizla dolup tasiyor. Tarih önemli, ama gelcegimizin adimlarini bugün atiyoruz. Dostlarimiz düsman olmus, zaman cok degismis. Sadece tarihe bakarak degerlendirilemez.
    Cevapla
  • sado 4 yıl önce Şikayet Et
    putini kızdırmayın tek tuşla avrupayı yok eder.
    Cevapla
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam adam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle