Bir haftada 1 milyon liralık ceza kesildi

Emniyet Genel Müdürlüğü, 1 Aralık'tan itibaren zorunlu olan kış lastiği kullanımına yönelik Türkiye genelinde yapılan denetimlerde, tüm uyarılara rağmen kış lastiği takmayan 1742 araca ceza kesildiğini açıkladı. 625 liralık cezai işlemler sonucu denetimlerde sürücülere toplamda 1 milyon 88 bin 750 TL ceza kesildi.

GİRİŞ 10.12.2019 07:48 GÜNCELLEME 10.12.2019 08:51
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürlüğünden (EGM) yapılan yazılı açıklamaya göre, soğuk hava şartlarında karlı ve buzlu yollarda güvenli trafik ortamının sağlanması, uygunsuz lastik kullanımından kaynaklı trafik kazalarını ve trafik kazası neticesi ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi amacıyla 3-8 Aralık'ta yurt genelinde kış lastiği kullanımına yönelik denetimler gerçekleştirildi.

 

 

1 MİLYON LİRALIK CEZA KESİLDİ

Denetimlerde, 1742 araçta kış lastiği kullanılmadığı belirlenerek 625'er liralık cezai işlem uygulandı. Denetimlerde sürücülere 1 milyon 88 bin 750 TL ceza kesilmiş oldu.

 

 

Ayrıca, 28 bin 63 trafik kural ihlali tespit edilerek trafik cezası yazıldı, 1935 araç trafikten men edildi.

YORUMLAR 46
  • Şeyhülislam 4 yıl önce Şikayet Et
    Imam efendi kış lastiği ticari araç larda zorunlu ticaret yapacak adam aracına 625 tl verip kış lastiği ta ka cak
    Cevapla
  • İmam43 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş neden takmıyor acaba cezalı olduğunu bile bile.Sizin 4 adet kış lastiğinin kaç tl olduğundan haberiniz varmı.Millet aracına yakıt koyacak paranın hesabını yapıyor siz niye takmıyor diyorsunuz.en iyisi benim gibi aracınıza kışın binmeyin böylece lastik derdiniz de olmaz.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    bu cezaların adaleti yok ticari araçlara mecbur özel araclara serbest özel araclar havadanmı gidiyor bu adil degil 4 mevsim diye lastik satılıyor vatandaş gene kazıklanıyor olacaksa hepsine olsun
    Cevapla
  • ......... 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilmeyen arkadaşlara anlatıyım . Birincisi bu lastikler kar lastiği değildir . Kar lastiği diye birşeyde yoktur . Bunlara kış lastiği denir . Bu lastiklerin en önemli özelliği havanın düşük derecelerde olduğunda bile yumuşak dokusunun bozulmamasıdır . Buda fren ve yol tutuş performansınızı çok etkiler . Yani kış lastiği ile yaz lastiklerinin hamurları farklıdır . Yaz lastikleri ise soğuk havalarda taş gibi sertleşir .
    Cevapla
  • Gassanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Paran yok ama araban var bu ne lahana ne perhiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle