Bu ne cüret? Amerikan televizyonundan Kanal İstanbul skandalı

Kanal İstanbul projesi hakkında devam eden tartışmalara Amerikan medyası da dahil oldu. Ekonomi haberleriyle ön plana çıkan ünlü Bloomberg televizyonun internet sitesinde yayımlanan haberde, projenin büyük riskler taşıdığı öne sürüldü.

Bu ne cüret? Amerikan televizyonundan Kanal İstanbul skandalı
Bu ne cüret? Amerikan televizyonundan Kanal İstanbul skandalı
GİRİŞ 11.12.2019 16:47 GÜNCELLEME 12.12.2019 09:52
Bu Habere 251 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın proje olarak açıkladığı Kanal İstanbul konusunda, son günlerde büyük tartışmalar var. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, imzalanan tüm mutabakatlara rağmen projenin engellenmesi için elinden geleni yapacağını söyledi. Ulaştırma Bakanı Cahit Turan ise; 2023 yılına kadar projenin yüzde 60 oranında tamamlanacağını açıkladı.

CHP-HDP-SAADET KARŞI

Hükümet, Kanal İstanbul konusunda büyük bir kararlılık gösterirken; CHP, HDP ve Saadet Partisi cephesi projenin yapılmasının büyük bir hata olacağını savunuyor.

BLOOMBERG'İN KANAL İSTANBUL HABERİ

Tartışmalara Amerikan medyası da dahil oldu. Ülkede yayın yapan Bloomberg, Kanal İstanbul'la ilgili yeni bir haberi okuyucularına sundu. Haberde, Kanal İstanbul projesinin doğa için büyük riskler taşıdığı ifade edildi. Haberin detaylarında ise projenin durdurulmasının Türkiye için daha iyi olacağına yer verildi.

YORUMLAR 251
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanal İstanbul Küçükçekmece değil Büyükçekmece gölü üzerinden yapılsa çok daha iyi olur hem kanal mesefesi kısalır (gemilerin kat edeceği mesafede azalır) hemde maliyet ciddi oranda düşer. sazlıdere barajıda faaliyetine devam edebilir.
    Cevapla
  • dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar hazmedemiyor zorlarına gidiyor uzantıları da zaten içerde
    Cevapla
  • yalnız kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    panama kanalı, suveyş kanalı dünyaya tehdit oluşturmuyor mu sanki akdenizde hint okyonusun balıkları geziyor. atlas okyonusunda da büyük okyonusun balıkları yüzüyor. ozaman bir şey olmuyorda Türkiye bir proje yahınca ortalık karışıyor. Hadi ordan be
    Cevapla
  • Ekrem 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp den Abd den ve Ab den çatlak sesler çıkıyor bu projeye olmaz yapilmaz yapilamaz deniyorsa bu düşünce ve proje olarak doğru şeylerin oldugu Türkiye menfaatlerinin yuksek oldugunun gostergesidir. Sabiha Göcen,3. Kopru,msrmara ray,avrasya tuneli istanbul havaalani vs vs tum onemli ve super calisan projelere de köstek olan chp.Dogru yoldayız tam gaz devam.
    Cevapla
  • Erdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle