MSB ve Genelkurmay Başkanlığı Uzman Yardımcısı alacak! İşte başvuru şartları

MSB ve Genelkurmay Başkanlığı Personel alımı ilanını yayınladı. 45 Uzman Yardımcısı alacağını duyuran Milli Savunma Bakanlığı, adaylardan en az 70 KPSS puanı istiyor. Peki MSB ve Genelkurmay Başkanlığı 45 Uzman Yardımcısı alımı başvuru şartları neler? Nasıl başvuru yapılır? İşte detaylar...

MSB ve Genelkurmay Başkanlığı Uzman Yardımcısı alacak! İşte başvuru şartları
MSB ve Genelkurmay Başkanlığı Uzman Yardımcısı alacak! İşte başvuru şartları
GİRİŞ 13.12.2019 10:51 GÜNCELLEME 13.12.2019 10:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı 45 Uzman Yardımcısı alım ilanını duyurdu.  Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) puanı esasa alınarak alımı yapılacak adaylardan en az 70 puan alma şartı aranıyor. Son başvuru tarihi ise 10 Ocak 2020 olarak ilan edildi. Peki MSB ve Genelkurmay Başkanlığı 45 Uzman Yardımcısı alımı başvuru şartları neler? İşte detaylar...

MSB VE GENELKURMAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI GENEL HUSUSLAR

1) Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığında istihdam edilmek üzere; “Milli Savunma Uzmanlığı Yönetmeliği” ve "Silahlı Kuvvetler Uzmanlığı Yönetmeliği" hükümlerine göre Uzman Yardımcısı temini yapılacaktır.

2) Alım başvuruları 09 Aralık 2019 - 10 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

3) Milli Savunma Uzman Yardımcılığı kadrolarına alınacak personel Milli Savunma Bakanlığı merkez teşkilatında (Ankara); Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı kadrolarına alınacak personel ise Genelkurmay Başkanlığı Karargahında (Ankara) görev yapacaktır.

4) Her adayın sadece bir tercih hakkı bulunmaktadır.

5) Adaylar başvuru şartlarında belirtilen; YÖK tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan yabancı dil sınav puanını sınav bilgisi ekle ekranından sisteme girecekler, kurs bilgisi ekranından sınav sonuç belgesini sisteme yükleyeceklerdir. Belgelerini yüklemeyen adayların başvurusu kabul edilmeyecektir. (YDS SINAVINA GİREN ADAYLARIN BİLGİLERİ OTOMATİK OLARAK ÇEKİLMEKTEDİR.)

MSB VE GENELKURMAY BAŞKANLIĞI 45 UZMAN YARDIMCISI ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesindeki genel şartları taşımak,

b. 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle, 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1984 ve daha sonra doğmuş olanlar),

c. Nitelik tablosunda bulunan her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olmak, (EŞDEĞER BÖLÜMLER KABUL EDİLMEYECEKTİR.)

ç. Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

d. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS), nitelik tablosunda belirtilen ilgili puan türlerinden en az 70 puan almış olmak,

e. Erkek adaylar için, sınavın yapıldığı tarih itibarıyla askerlik durumu bakımından; askerlikle ilişkisi bulunmamak (askerlik çağına gelmemiş olmak, ertelenmiş veya muaf tutulmuş olmak, muvazzaf askerlik hizmetini yapmış olmak), (Bedelli askerliğe müracaat eden adaylar başvuru yapabilir.)

f. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği YÖK tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan yabancı dil sınavlarından, son 3 (üç) yıl içerisinde nitelik tablosunda belirtilen puanı almış olmak ve bu belgeyi başvuru sistemine yüklemek.

g. Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak, (Silahlı Kuvvetler Uzm.Yrd. kadroları için geçerlidir.)

ğ. Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenen belge ve bilgileri vermiş bulunmak,

h. “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği” gereğince; yapılacak sınavlar sonucunda başarılı olan adaylar Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları listesinde yer alan Sağlık Bakanlığı bağlısı sağlık hizmet sunucularından sağlam raporu almış olmak,

MSB VE GENELKURMAY BAŞKANLIĞI 45 UZMAN YARDIMCISI ALIMI İLANI TAM METNİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

MSB VE GENELKURMAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

a. Çevrimiçi (online) ön başvurular, 09 Aralık 2019 - 10 Ocak 2020 tarihleri arasında //personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır. NOT: Genel ağ (İnternet) ortamı dışında dilekçe, mektup vb. yöntemlerle yapılacak ön başvurular kabul edilmeyecek, bu dilekçelere cevap verilmeyecek ve işlem yapılmayacaktır.

b. Adaylar, https://personeltemin.msb.gov.tr sitesine girerek E-devlet şifresi ile başvuru ekranını açacaktır. Ardından başvuru sihirbazını kullanarak ilerleyip, tüm aşamaları tamamlayarak Tercih Yap ekranına yönlendirilecek buradan ilgili Alımı tıklayarak tercih yapacaktır. Tercih işlemini tamamladıktan sonra Tercihlerimi Göster butonuna tıklayarak tercihlerini kontrol edecektir. Tercihlerim sayfasında yer alan tercihler adayın kayıtlı tercihleri olup ayrıca bir kaydetme işlemi yapmayacaktır.

c. Ön başvurusu kabul edilen adayların isim listesi ile sözlü sınav tarihi ve yeri T.C. Milli Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) twitter hesabında ve //personeltemin.msb.gov.tr adresinde 10 Şubat 2020 tarihinden sonra tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır.

ç. Sınavı kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bu kişilerin atamaları yapılmış olsa dahi işlemleri iptal edilir.

YORUMLAR 1
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben personel olmak istiyorum uzma
    Cevapla