Kilosu 50 TL'ye çıktı! Hassas terazi ile satılıyor

Edirne'de kış aylarının vazgeçilmezi kestanenin fiyatı, kırmızı eti geride bıraktı. Kaldırımda seyyar satıcıların sattığı kestanenin kilosu 50 liradan satışa sunulurken, fiyatı yüksek bulanlar ancak tadımlık alabiliyor.

Kilosu 50 TL'ye çıktı! Hassas terazi ile satılıyor
Kilosu 50 TL'ye çıktı! Hassas terazi ile satılıyor
GİRİŞ 13.12.2019 11:45 GÜNCELLEME 13.12.2019 11:45
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Keşan'da kış mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden kestane, çarşı ve caddelere kurulan tezgahlarda satılmaya başlanırken, kilosu 50 lira olması nedeniyle vatandaşlar tarafından tadımlık alınıyor. Hassas terazide tartılarak 100 gramı 5 liraya satılan paketler rağbet görüyor.

 

 

Sokakta tezgah açarak, kestane satan Aydoğan Körnez, "Havaların soğumasıyla kestaneye olan ilgi de arttı. Geçenlerde reklamı da olmuş. 4 kestane yiyenin beyin fonksiyonları artıyormuş. Yiyen de beğeniyor. Artık sobalı ev olmayınca kestane de kıymete bindi. İnsanlar nasıl hazırlandığını ve pişirildiğini de soruyor" dedi.

 

 

Kestanenin sevilen bir lezzet olduğunu ifade eden vatandaşlar ise pahalı olması nedeniyle gramla alabildiklerini söyledi.

 

YORUMLAR 24
  • Yazıyor 4 yıl önce Şikayet Et
    Çoğunluk yemiyor, gerekte yok. Abartı işte millet yesin diye reklam haber aslında ! Kar oranları yüksek üründen bereket beklemeyin, %20 kar oda masraflarını düştüğün zaman iyidir her hâlde ! fakat aç gözlü insan oğlu %200 fark koyar. Adına da ticaret der ! Kendini kandırmak böyle bir şey. Allah'a hesapları zor bu ticaret erbabının.
    Cevapla
  • ramazan venedik 4 yıl önce Şikayet Et
    bazen bu haberleri cok abartiyorsunuz. kardesim 12 tl suan kestanenin kilosu daha dun aldim. taksimde cekiyorsunuz resmi 100 gr 5 tl 10 ile carpiyirsunuz. orasi turistik bir yer. orada bu mali satan adam it gibi titriyor sogukta. belediyeye milyarlarca isgaliye oduyor. ordan kestane alanda zaten tutup 1 kilo 2 kilo almiyor. tadimlik cerezlik aliyor. caddede yururken agzi bos durmasin diye. sacma bir haber.
    Cevapla
  • M.Akif 4 yıl önce Şikayet Et
    Pazardan alın 20-25 liraya eski bir tencereyi koyun ocağa pişirin soba olmayınca pişirilemezmi sanki
    Cevapla
  • Afşinbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Yuhhh size bu fiyat yazık
    Cevapla
  • mmed 4 yıl önce Şikayet Et
    15 - 25 arası fiyatı var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle