Son dakika haberi:Türkiye'den yeni S-400 açıklaması: Anlaşma çok yakın

Reuters ajansı, Türkiye'nin Rusya ile ikinci parti S-400 hava savunma sistemlerinin ortak üretimi ve teknoloji transferi konusundaki anlaşmayı Nisan ayından önce imzalanabileceğini açıkladı.

Son dakika haberi:Türkiye'den yeni S-400 açıklaması: Anlaşma çok yakın
Son dakika haberi:Türkiye'den yeni S-400 açıklaması: Anlaşma çok yakın
GİRİŞ 13.12.2019 17:17 GÜNCELLEME 13.12.2019 17:24
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Başta ABD olmak üzere NATO ülkeleriyle Türkiye arasında krize neden olan Rus S-400 hava savunma sistemlerine yenileri eklenecek.

 

Reuters ajansının son dakika haberine göre başkent Ankara’da bir grup gazeteciye açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye ile Rusya arasında, ikinci parti S-400 sistemlerinin ortak üretimi ve teknoloji transferi konusundaki görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Haberde anlaşmanın Nisan ayından önce, ilk parti S-400’lerin kullanıma hazır hale gelmesiyle birlikte imzalanabileceği yorumu yapıldı.

 

Demir, Ankara’nın ABD yapımı Patriot füzeleriyle de hala ilgilendiğini, Washington'la konuya ilişkin müzakereler için de herhangi bir ön koşulu olmadığını ifade etti.

Washington’ın Türkiye’nin S-400 alımına karşı çıkması iki NATO müttefiki arasında kriz yaratmıştı.

Rusya, ilk parti S-400 hava savunma sisteminin teslimatına Temmuz ayında başlanmıştı.

S-400'lerin ikinci batarya malzemeleri Türkiye'ye Eylül ayında ulaşmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı, S-400 sisteminin Nisan 2020'de faal hale gelmesinin planladığını açıklamıştı.

YORUMLAR 56
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 adedi çok az rusyada s300 ve s400 dahil sadece moskovayı koruyan 8 batarya var bizim s500 ile de ilgilenmemiz gerek ayrıca 2500+ balistik kıtalar arası füze sistemimiz olmalı eksiğimiz çok uzun menzilli füzemiz yok yerli tankımız yok yerli jetimiz yok yerli savunma sistemimiz yok uzay savaşları için çalışmamız yok robot asker çalışmamız yok daha bir çok eksiğimizle birlikte saymadığım bir çok şey allahın izniyle hepsinin üstesinden gelicek gücümüz var fakat alışmışız sağdan soldan almaya
    Cevapla
  • aaaa 4 yıl önce Şikayet Et
    otur yap sen ne işe yarıyon
    Cevapla
  • daha ilerisi olsun 4 yıl önce Şikayet Et
    sadece S400-S500 lere değil aynı zamanda SU35 ve SU 57 lerinde ortak uretimine aynı zamanda Antonov yolcu ve kargo uçağına aynı zamanda İskender ve Topol balistik füzelerinin ortak üretimine aynı zamanda uzay çalışmalarının ortaklaşa geliştirilmesine.....
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden hastahane kuyruklarında Bu Millet Bırakın tedavi olmayı Bir ilaç almak için Geceden gelip .sabah Can veriyordu, Beğenmediğimiz sacayağı kuyrukları, Bırakın benzini Gaz lambası için gazyağı kuyruğu, Bayiliği Devletler bizim silâhımızla Teröristlerle mücadel le ettirmezler. Şimdide füzenizde silâhımızda kendimiz yapıyoruz. Savaş gemilerimizi kendimiz yapıyoruz.Dis güçler Bundan dolayı çıldırıyorlar. Terörü destekleyerek Turkiyeye baş erdirmeye çalışmaları Dost görünüp Düşman olanlara Gereken dersi veriyoruz.Adam gibi adam Bir lider var .Tüm Hainlerin karşısında..
    Cevapla
  • Gamlı Baykuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Nedim kardeş,söz konusu vatansa gerisi teferruattır!İbadeti oruç olan bir millet açlıktan korkar mı sanıyorsun ? Korkaklar okyanusun öbür tarafında toplandılar !!!
    Cevapla
  • hacinin cevdet 4 yıl önce Şikayet Et
    Korkaklar okyanusun öbür tarafında toplandılar.. harika bir söz,tebrikler..
    Cevapla
  • Müco 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence uçak içinde masaya oturun şu an çok iyi taviz verir rusya yarın ABD le aramız daha da kötüleşirse bugünkü tavisleri alamayabiliriz çünkü sanki rusyaya mecbur kalmış duruma düşebiliriz eğer kendi uçağın yoksa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle