Dolarda yükseliş sürüyor! O seviyeyi aştı

Dün haftaya 5.81 seviyesinde başlayan dolar/TL Merkez'in geçen hafta yaptığı faiz indiriminin ardından Türkiye-ABD ilişkilerinin bozulacağına yönelik endişelerle 5.85'i gördü. Dolar yeni güne de 5.85 liranın hemen üzerinde başladı

Dolarda yükseliş sürüyor! O seviyeyi aştı
Dolarda yükseliş sürüyor! O seviyeyi aştı
GİRİŞ 17.12.2019 08:35 GÜNCELLEME 17.12.2019 08:36
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Dolar geçen perşembe Merkez Bankası'nın 200 baz puanlık faiz indiriminin ardından haftayı 5.80 liradan kapatmıştı. Dün de günü 5.81'den açan dolar/TL ABD-Türkiye ilişkilerinin bozulacağına yönelik endişeler ve işsizlik oranının beklentinin üzerinde gelmesiyle 5.85 liraya yükseldi. 

 

 

HAZİNE'DEN TAHVİL İHRACI

Dolar yeni güne de 5.85 liranın hemen üzerinde başladı. Bugün, Hazine 15 Aralık 2021 itfa tarihli sukuk ihracı ile iki ve beş yıl vadeli 6 ayda bir kupon ödemeli tahvillerin yeniden ihracını gerçekleştirecek. Piyasalar söz konusu ihraca gelen talebi takip edecek.

 

 

Bunun yanında TÜİK kasım ayı konut satışını açıklayacak. Bunun dışında Türkiye'de açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor. Yurtdışında ise ekonomi gündemini Çin-ABD arasındaki ticaret görüşmeleriyle ilgili gelişmeler belirleyecek. 

YORUMLAR 15
  • Abdülhamid Han 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis bu Amerikalıların KANSER ÜRETEN glikoz fabrikalarını bir kapatsan çok dua ederiz inşallah kapatırsın ,GLİKOZU milleti KANSER EDİYOR , DOLARI ekonomiyi kanser ediyor
    Cevapla
  • RUHİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca bizim serzenişlerimizi yalan yanlış anlayan kafalara da 2 çift sözüm var; yahu be adam, gider dolar yapar ve yükselmesini beklersin ve beklentilerinde karşılığını bulur ama meselenin sonunda sararsın devlete! Gider Kapitalizmin duraklarında yer içer eğlenirsin sonrada çıkar sanki devlet mandacı da sen kapital düşmanıymışsın gibi öter durursun. Yahu bırakın bu işleri, eğri oturup doğru konuşun. Bu memleketin en büyük düşmanı sizsiniz! Devlet Suriye de savaşır, Doğu Akdeniz de düşmanla boğuşarak petrol ve gaz çıkarmaya çalış, İçeride yobaz muhalefetle uğraş, Teröristlerle, PKK ile uğraş ve bizim millette çıksın memlekete beğenmesin. Gözünüze dizinize dursun!
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    dolar yamyamlarının, sömürme hareketi boşa çıkacak. devlet bütçesi geliri giderden fazla verdi..doları finans kuruluşu haline getiren dolarcıların Allah belasını versin.
    Cevapla
  • RUHİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Dolar zaten yüksekti kardeşim; daha yükseliyor demek daha doğru. Bu yüzden elektronik malzeme alıp satamıyor ve gerekli işimizde kullanamıyoruz. Aşırı pahalı aşırı! Memursan sıkıntı ok ama esnafsan işin zor
    Cevapla
  • Hayreddin 4 yıl önce Şikayet Et
    10 lira olacagini da bilsem almayacagim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle