Akıncı TİHA'nın teslim tarihi belli oldu

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Bayraktar Akıncı TİHA'yı 2020 sonunda teslim edeceğiz. Atak Faz-2 helikopterlerini teslime başlayacağız. Hisar-A ve Atmaca deniz füzesini 2020'de envantere alacağız. TCG Anadolu'yu 2020 sonunda teslim edeceğiz" dedi.

GİRİŞ 06.01.2020 14:20 GÜNCELLEME 06.01.2020 14:31
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Altay Tankı için verilen 18 aylık teslimat sürecine ilişkin, "Elimizde motor almadığı için Altay'da T0 başlatılamıyor. Motor yani güç pakati alternatif aramaları sürüyor. Motor olduktan sonra 18 ay başlayacak" dedi. EUROSAM'la olan SAMP-T hava savunma sistemine ilişkin Demir, "Fransa'nın genel siyasi tavrı projeyi olumsuz etkiledi" diye konuştu. Demir, "Bayraktar Akıncı TİHA'yı 2020 sonunda teslim edeceğiz. Atak Faz-2 helikopterlerini teslime başlayacağı" açıklamasını yaptı.

 

 

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, 2019 yılı değerlendirmesi ve 2020 yılı projelerine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

S-400 İKİNCİ SİSTEMDE ORTAK ÜRETİM ŞARTI

S-400 birinci sistem 2020 Nisan ayında hazır hale gelecek. İkinci sistemin geliş süresiyle ilgili bir, ortak üretim çalışıldığı için tarih vermek istemiyoruz. Birinci sistem doğrudan tedarik ikinci sistem ortak üretim ve teknoloji transferi konuları ve dost düşman tanıma sistemlerinin yerli olması konusu vardı, ikinci evre böyle işleyecek. Ama önümüzdeki dönemde gelecek. Birinci sistemin kurulum süreci devam ediyor.

 

ÜRETİM DURDURURLARSA HUKUKİ SONUCU OLUR

(F-35'e parça üreten Türk firmalar) F-35'in ortağı olarak attığımız imzanın arkasındayız. Tek taraflı adımlara karşıyız. Programda kalmak istiyoruz. 'Türkiye'deki üretimi falanca tarihte keseceğiz' diyenlere rağmen firmalarız üretime devam etti. Eğer firmalarımza üretimi durdurmalarını söyleseydik program süreci sıkıntıya girerdi. Mart'ta üretimi durdurma kendi kararlarıdır, bu da hukuki sonuçlar doğuracaktır. F-35 konusunda ABD ile ciddi bir görüşme zemini yok. ABD'nin tavrını anlamakta zorlanıyoruz.

SU-35'DE SOMUT GELİŞME YOK

SU-35 konusunda onları yaptığı bir teklif oldu, bu teklifi biz görüştük ve görüşmeye devam ediyoruz. Teklifin getireceği bir çok yan parametre var bunun genişçe görüşülmesi gerekiyor. Ancak teklif üzerine daha somut daha ileri bir gelişme olmadı.

EUROSAM SAMP-T SİSTEMİ

SAMP-T somut bir anlaşma imzaladık, sonra somut bir çalışma başlayacaktı. Malumunuz Fransa'nın son zamanlarda açıkladığı bazı tavırlar var. Bunlar projeyi etkiledi bu tavırlar devam ederse, diğer ortakla (İtalya olabilir)devam edebiliriz. Fransa'nın şu andaki olumusuz tavrı bir adım daha ileri gitmemizi zora sokuyor.

PAKİSTAN ATAK ALIMI

İhracat izni başvurusu işlemde devam ediyor. Süre olarak Pakistan bu konuda bir yıl ek süre vermiş durumda. Alternatif motor konusunda da öncelikle yerli motor için çalışmalar sürüyor. Daha hızlı bir çözüm gelir mi? Tusaş temasları sürüyor. TEİ'de geliştirikmekte olan motordan bahsediyoruz.

TCG ANADOLU'YA İHA

TCG Anadolu'da kullanıcak hava platformları f-35 b gibi pahalı sistemlere gitmektense onun görevini görebilecek bazı insansız sistemler kullanılabilir. Bu gemiden kalkacak insansız hava aracı platformları olabilir.

Bayraktar Akıncı TİHA'yı 2020 sonunda teslim edeceğiz. Atak Faz-2 helikopterlerini teslime başlayacağız.

Lider Araştırmacılar Programı'na başvuran 242 kişi arasından seçilen 98'i Türk, 29'u yabancı uyruklu 127 araştırmacıyı destekleyeceğiz.

YORUMLAR 29
  • dervaz 4 yıl önce Şikayet Et
    tiha zaten hazır nedir bu 11 ay gibi uzun bir süreyi daha beklemek bu süre boyunca savaş uçağı test edlir biraz daha süreyi kısaltın
    Cevapla
  • Güven 4 yıl önce Şikayet Et
    Silah sistemleri ve elektronik saldırı savunma sistemleri yüklenecek
    Cevapla
  • Hasan mert 4 yıl önce Şikayet Et
    ellerinize sağlık gurur verici
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Tank motorunu elektrikli üretip pilide üretip bir ilk yapabilirsiniz. Ben mi söyliyim illa.
    Cevapla
  • Mehmet Yucesoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Zamaninda TAI ve basindaki gayri milli unsurlar Anka'yi kullanarak Baraktari bitirmek icin çok ugrasmisti. Ne Ankayi teslim ediyordular ne de Bayraktarin envantere girmesine izin veriyorlardı. Cok sukur o gunleri geçtik. Fakat simdi tersi oluyor. TAI Aksungur'u yapti ama Bayraktari korumak icin Aksungur geri plana atiliyor gibime geliyor. Aksungur da Akinci kadar iyi. Hatta bu yil jet versiyonu da geliyor. Ikisini birden devlet kucaklamalı.
    Cevapla
  • Yiğido 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberlere karnı ağrıyanların ilk sözü tank palet fabrikası katarlılara satıldı..Allah sizi ıslah etsin.Gurur duyuyorum Allah bu milleti yüceltsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle