Ulaştırma Bakanlığı'ndan İBB’ye metro ve yol tepkisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin İkitelli Şehir Hastanesi'nin metrosunun ve kara yollarının yapımını durdurduğunu belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Basın Müşaviri Turan Özyanık, İstanbulluların kaliteli sağlık hizmeti almasının engellendiğini belirtti.

GİRİŞ 14.01.2020 08:20 GÜNCELLEME 14.01.2020 08:46
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), günlük 100 bin kişi hareketinin beklendiği, dünyanın en gelişmiş teknolojileri ile hizmet verecek İkitelli Şehir Hastanesi'nin metrosunun ve kara yollarının yapımını durdurduğu iddia edildi.

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Basın Müşaviri Turan Özyanık, İBB tarafından durdurulan metro ve kara yolu inşaatlarına ilişkin, Twitter hesabından açıklama yaptı.

İBB tarafından, günlük 100 bin kişi hareketinin beklendiği dünyanın en gelişmiş teknolojileri ile hizmet verecek İkitelli Şehir Hastanesi'nin metrosunun ve kara yollarının yapımının durdurulduğunu belirten Özyanık, "Bu nedenle İstanbulluların kaliteli sağlık hizmeti alması engelleniyor." ifadelerini kullandı.

 

 

ÇALIŞMALAR DURDURULDU

Metrokent-Kayaşehir Metro hattında 4 istasyonda imalatlara başlanırken, çalışmaları etkileyen yolların trafiğe kapatıldığına dikkati çeken Özyanık, “Mevcut imalatlar yerel seçimler öncesinde yapıldı. Yerel seçimlerden sonra ihalesi, ödeneği ve müteahhidi olan çalışmalar durdurulmuştur.” değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Kent Metro İstasyonu'nun hastane içerisinde bulunduğunu ve hastanenin açılabilmesi için metro inşaatının bitirilmesinin zorunlu olduğunu vurgulayan Özyanık, şunları kaydetti:

"Bizim motivasyonumuz millete hizmet etme ve dev projeleri ülkemize kazandırma aşkından geliyor ama asıl merak konusu, sizin İstanbul'a hizmet etme motivasyonunuzun ne zaman ortaya çıkacağıdır."

YORUMLAR 33
  • ankaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım AK Parti yapar onlar bakar
    Cevapla
  • medo 4 yıl önce Şikayet Et
    Yolu, metroyu devlet yapıyorsa parasını İstanbul'un ödeneğinden kesin
    Cevapla
  • erk 4 yıl önce Şikayet Et
    cumhurbaşkanı görüşmesin bu imamoğlu denen kendini bilmezle. medyada cumhurbaşkanı ile boy göstermekten başka derdi yok bu chplinin
    Cevapla
  • erkin 4 yıl önce Şikayet Et
    devir alın yapın faturasını İBBye merkez bütçeden aktarılan paradan kesin.
    Cevapla
  • erkin 4 yıl önce Şikayet Et
    baş belası chp
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle