Türk mühendisler üretti! Türkiye için bir ilk

Türk Mühendis Barış Can Üstündağ ve ortakları, Türkiye’nin ilk yerli ve milli hava kirliliği ölçüm cihazı Airqoon’u üretti. Üç yıllık bir çalışmanın sonucu olan Airqoon, hava kirliliğini anında ölçerek bilgilendiriyor, kolay kurulumu ve kapladığı alanın yanı sıra maliyetiyle de yerel yönetimlere tasarruf sağlıyor.

Türk mühendisler üretti! Türkiye için bir ilk
Türk mühendisler üretti! Türkiye için bir ilk
GİRİŞ 17.01.2020 11:31 GÜNCELLEME 17.01.2020 11:34
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Yaşam kalitemizi belirleyen en önemli faktörlerin başında, soluduğumuz havanın kalitesi geliyor. Günümüzde büyük şehirlerdeki hava kalitesi sıkça sorgulanırken ülkemizin yetiştirdiği girişimcilerden Mekatronik Yüksek Mühendisi Barış Can Üstündağ Türkiye’de bir ilke imza attı.

 

 

ÜÇ YILLIK EMEĞİN KARŞILIĞI

Ülkemizin ilk yerli ve milli hava kirliliği ölçüm cihazı Airqoon, Inovatink tarafından üretildi. Yaklaşık üç yıllık bir çalışma sonucunda üretilen Airqoon, kendi enerjisini güneşten alıyor, tak/çalıştır şeklinde çalışıyor ve ölçümlerini düzenli olarak bulut ortamına aktarıyor. Bu ölçümler bulutta analiz edilerek haritalara, grafiklere aktarılarak günlük/haftalık raporlar alınabiliyor. Ayrıca bu veri, modellenerek ileriye dönük tahminler de yapılabiliyor.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 36
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Mühendis yetiştirmesi gerken odtü de militan terörist yetiştiriyor. Aynı zihniyet ortaya çıkıp hiçbirşey üretmiyoruz diyor.
    Cevapla
  • Özer 4 yıl önce Şikayet Et
    Yabancılar neden türk ismi vermiyo ürettiklerinede bizimkiler yabancı isim sevdalısı ülke adına milli birşey üretiyosanız milli diyosanız ülkemize has isimler verin ingilizmiyiz biz
    Cevapla
  • kırkdort4444 4 yıl önce Şikayet Et
    aynan, wmegi gecenlere tşk. neden eski türk yigit isimleri olmaz demi.
    Cevapla
  • kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim bir şey icat ediyorsunuz çok güzelde ismini neden tabiri caizse Abidik Gubidik koyuyorsunuz Türkçe isim olunca adi bir şeymi oluyor lütfen dikkat edelim.
    Cevapla
  • salih 4 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın ortak dili var yoksa reklam yapamassın
    Cevapla
  • Üretelim 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları ile savunma sanayimiz ve her alanda üretenlerimizden en son teknolojilerimizle her çeşit silah araç gereçlerimizi araçlarımızı devamlı milli yerli üretelim.
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    Helaaall !! her alanda her sektör de böyle ar-ge ürünleri üretip dünyaya satmalıyız.Ülkemizin zenginleşmesi kalkınması ancak böyle olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle