Harekete geçildi! Türkiye ezber bozmaya devam ediyor! Libya'dan sonra 2. büyük adım

Türkiye Doğu Akdeniz’de sondaj faaliyetlerini sürdürürken Yavuz sondaj gemisi yeni görev yeri olan g bölgesine intikal etti. KKTC Enerji ve Ekonomi Bakanı Hasan Taçoy adanın güneyinde yer alan Lefkoşa 1 kuyusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Taçoy 'Bu hamle Türkiye'nin Libya'dan sonra attığı 2. büyük adımdır' dedi.

GİRİŞ 21.01.2020 12:16 GÜNCELLEME 21.01.2020 12:20
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

ABD, ABD ve İsrail'in tün hazımsızlığına ve engelleme girişimlerine rağmen Türkiye, Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine kararlılıkla devam ediyor. Bölgede bulunan Yavuz sondaj gemisi  g bölgesine intikal etti ve bu bölge Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC') alınan ruhsat alanlarından biri. Yavuz sondaj gemisi 'g' bölgesinde 5 offshore sondajı yapacak.

“BU ADIM LİBYA’DAN SONRAKİ 2. BÜYÜK ADIM”

 

Konu ile ilgili açıklama yapan KKTC Enerji ve Ekonomi Bakanı Hasan Taçoy;“ Bize göre 'g' noktası olan bölge Güney Kıbrıs Rum yönetimine göre 8. Parsel olarak bilinen bölgedir. Aynı zamanda burası en problemli bölgelerden birisi ve bizimde en uç noktada hak iddia ettiğimiz bölgedir.” dedi. 

Yavuz sondaj gemisi

Lefkoşa 1 noktasında atılan adımın önemini dile getiren Taçoy; “Libya anlaşması bütün ezberleri bozan bir anlaşmaydı. Buna ek olarak ana vatan Türkiye’nin yapmış olduğu diplomatik girişimleri ile Libya’da ki anlaşmanın getirmiş olduğu avantajlarda var. Bu anlaşma çerçevesinde birçok hakkın daha kalıcı olduğu görüldü. Bu g parseli diye bilinen noktada yapılmaya başlanacak olan sondaj çalışması da ayrı bir artıdır. Burada atılan adım, Libya anlaşmasından sonraki 2. Büyük adımdır. “ ifadesinde bulundu.

 

 

“1960’DAN BERİ KIBRIS TÜRK HAKLARINI GASP EDEN RUM YÖNETİMİDİR”

Güney Kıbrıs Rum yönetiminin Türkiye korsan devlet hakaretine sert karşılık veren Taçoy; “Asıl korsan olan kendileridir. Rum kesimi bunu söylerken şunu bilmeli, 1960 yılından beri Kıbrıs Türk haklarını gasp eden, bu halkı katleden onlardır. Ek olarak 1974’te Yunanistan’ın darbesiyle darbeye kalkışan ve Türkiye’nin yapmış olduğu müdahale ile cuntanın bir demokrasiye dönüşmesi ile sonlanan bir süreç yaşandı, bunlara rağmen hala korsan olarak bahsediyorlarsa asıl korsan olan kendileridir.“ şeklinde değerlendirdi.

YORUMLAR 31
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    kemalin vereceği tepki g bölgesinde ne işimiz var... chp ye gönül veren arkadaşlara soruyorum bu adamın başınızda ne işi var...
    Cevapla
  • Tr2 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar ucuz soylemler. Artik klise cumleler kurmayin. Ulke butunlugune yonelik aciklama yapin...
    Cevapla
  • bulent 4 yıl önce Şikayet Et
    hakını gidip almasını bileceksin korkaklar kaybetmeye mahkumdur
    Cevapla
  • Tarih Tekrarlar 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye tüm dünyada mazlum milletlerin yüzünü dönüp medet umduğu bir devlet durumunda. Medeni görünen zalim devletler sömürü çarkının önündeki en büyük engel olarak Türkiye’yi görüyor. Bu yüzden ülkemize karşı siber saldırı, ekonomik saldırı, sosyal medyadan asılsız iftiralar, askeri proğramdan çıkarmalar, ekonomik yaptırımlar ve vergi yükseltme gibi uygulamalarına baş vuruyorlar. İnsanlık, demokrasi, adalet, medeniyet gibi kavramların maskesi altında en sinsi, en vahşi amaçlarını gizliyorlar. Mesela bu siber saldırıların ardında kesin o devletlerin desteği vardır. Ama tezgahı kurarken bu işin açığa çıkmaması için tedbir almışlardır.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin yükselmesini kimse önleyemeyecek!!.
    Cevapla
  • Efe 4 yıl önce Şikayet Et
    Petrol doğalgaz olan ülkelerin halklarının hepsi sefil halde. Esas eğitim ve gelir dağılımının adaletli olması lazım.
    Cevapla
  • -o_o- 4 yıl önce Şikayet Et
    hepsi demeden önce bir araştır kardeş .şimdi aklıma gelmedi hangi arap ülkesi olduğu .. o ülkenin , vatandaşları kendi ırkından biriyle evlenirse. ( arap ile arap ) 3 katlı villa ve araba veriyorlar beleş .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle