Davos'ta Türkiye'den ABD'ye rest: Tek başımıza yapmayız, boşuna beklemeyin...

Son dakika... Davos'ta bulunan Ticaret Bakanı Pekcan'dan AB gümrük anlaşması ve ABD ek vergileri ile ilgili açıklama geldi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesinin hem AB hem de Türkiye için geciktiğini söyleyerek, ABD ek vergileri kaldırırsa biz de kaldırmaya hazırız. Ancak kimse (bu vergileri) tek başımıza kaldırmamızı beklemesin." dedi.

GİRİŞ 22.01.2020 12:30 GÜNCELLEME 22.01.2020 14:08
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Davos'ta NTV'nin canlı yayınında yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

 

 

"Ticaret savaşları son dönemde arttı. Dünyada ihracatı en çok artan ilk 50 ülkenin 2019 ilk 9 aylık ihracatının yüzde 2.7 azaldığını Türkiye'de yüzde 2.6 arttığını görüyoruz. Bu konjonktürü pozitife çevirmek için fırsatlarımız olduğuna inanıyoruz Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi hem bizim hem AB için gecikti, siyasi çekişmeler nedeniyle engellemeler var; 2020'de bu konuda adım atabileceğimize inanıyorum. ABD 2018'de ek vergi getirdi sonra iki katına çıkardı. Biz de denk düşecek şekilde ek vergi getirdik. ABD ek vergileri kaldırırsa biz de kaldırmaya hazırız. Ancak kimse (bu vergileri) tek başımıza kaldırmamızı beklemesin."

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 50'nci Dünya Ekonomik Forumu (WEF) toplantıları kapsamında Davos’ta kurulan Türk Evi'ni ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'da Davos zirvesine katılıyor.

YORUMLAR 11
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel bir izah. densizler sağa sola çeker.
    Cevapla
  • hesap 4 yıl önce Şikayet Et
    paranın değeri %30-40 azalırsa tabi ihracatın artar. döviz ne durumda, ithalat ne durumda bunlarda değerlendirilmeli.
    Cevapla
  • Erdal 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen ihracatçı firmaların mallarını TL ilen mi sattığını sanıyorsun dünyadan Bi haber insan 5$Satilan mal bugün gene 5 $ a satılıyor
    Cevapla
  • Bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Çıban başı Batı
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika birleşik devletleri işin ticaretin şeytanlığının peşinde. Çok büyük sahtekarlık! Ek vergileri koyuyor üç ay beş ay ne vurabilirse mantığı. Acil karar almayan alamayan ülkeler eziliyor. Kazanan yine Abd ve Çin 'de yahudi sermaye oldu. Kendi pazarımız şart
    Cevapla
  • Muşlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahınıza kurban bu işte neymiş tek taraflı hadibe ordan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle