Çin acil koduyla arıyordu! Çin'in imdadına Türkiye yetişti

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve yüzlerce insanı etkisi altına alan koronavirüs yüzünden Çin'de yüz maskeleri tükendi. Çin maske üretimi yapan fabrikalara çağrı yapsa da üretim miktarları tüketimi karşılayamıyor. Tüm dünyadan acil koduyla maske arayan Çin'in imdadına ise Türkiye yetişti.

GİRİŞ 29.01.2020 11:32 GÜNCELLEME 29.01.2020 13:32
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, Tibet Özerk Bölgesi dışında ülke geneline yayılan 2019-nCoV salgını nedeniyle 132 kişi hayatını kaybetti, virüsten etkilenen sayısı bin 239’nun durumu ağır olmak üzere 5 bin 974’e çıktı.

 

 

Bununla birlikte virüsten etkilendiği şüpheli olan kişi sayısı 9 bin 239’a yükselirken, virüsten etkilenen kişilerle herhangi bir şekilde temasa geçmesi nedeniyle müşahede altına alınanlar 59 bin 990’a çıktı. Bugüne kadar iyileşerek taburcu edilen enfektelerin sayısı ise 103 oldu.

STOKLAR TÜKENDİ ÜRETİM YETMİYOR

Çin'de ortaya çıkan virüs hızla yayılmaya devam ediyor. Virüsün bulaşmasını engellemek için ise maske kullanmak büyük önem taşıyor. Bu yüzden tüm dünyayı korkutan virüs yüzünden dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'de maske stokları tükendi. Çin hükümeti üretim için fabrikaları seferberliği çağırsa da üretim adetleri talebi karşılamakta zorlanıyor. 

 

 

TÜRKİYE ÇİN'İN İMDADINA YETİŞTİ

Üretim kapasitesi yetersiz kalan Çin dünyadan maske aramaya başladı. Çin'in imdadına ise Türk üreticiler yetişti. Maske üretimi yapan firmaların verdiği bilgiye göre; Çinli tedarikçiler, Türk üreticilerden tek seferde 2 milyondan fazla maske siparişi verdi. Türk firmaların üretim kapasitesini de aşan bu talep için fabrikalar aralıksız çalışıyor.

YORUMLAR 163
  • Angarali 4 yıl önce Şikayet Et
    Lan pisliginizi Turkiye ye de bulastir diniz kendi cehenneminizde geberip gitmediniz haram olan herseyi yerseniz olacagi buydu nasil bi iradeye sahip bunlar yav cini komple haritadan silmek lazim baska turlu bu virus virusun onune gecilmez Gardass
    Cevapla
  • SEBA SİVASLI 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah adamı cahil müslüman yapmasın. Burada ki paylaşımları okudukça tüylerim ürperdi. İy olmuş... Oh olmuş... Zaten şunu şunu yaptılar ondan Allah ceza verdi ( sanki rabbim bizzat kendisine söylemiş
    Cevapla
  • Ramazan Toprak 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin devletinin yapmış olduğu zulmu halkın çoğunluğu bilmiyor. Bu yüzden halka karşı tepki vermeyelim..
    Cevapla
  • Türk milliyetçisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Halkın çoğu Türkleri aşağılıyor.Bilmiyenleri çoğunluk görmeyin
    Cevapla
  • Terzi 4 yıl önce Şikayet Et
    Darısı abdnin başına
    Cevapla
  • Serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Dogu türkistanlı müslümanlarla ugracaginiza onlara zulüm edeceğinize. virüsü engelleyin .
    Cevapla
  • Anonymous 4 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir müslümana yakışır cevap
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle