Konut kredisi faizleri son yılların en düşük seviyesinde

Bankaların kredi faizlerindeki düşüş yeni yılın ilk ayında da devam etti. Ocak sonunda konut kredisi faiz oranları son yılların en düşük seviyesine indi.

Konut kredisi faizleri son yılların en düşük seviyesinde
Konut kredisi faizleri son yılların en düşük seviyesinde
GİRİŞ 02.02.2020 09:55 GÜNCELLEME 02.02.2020 09:55
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Enflasyonda yaşanan düşüş ekonomik toparlanma ve Merkez Bankası'nın faiz indirimleri ile bankaların kredi faiz oranları da son senelerin en düşük seviyesine geriledi. Temmuz 2019'da ayında başlayan politika faizlerindeki sert indirimler bankaların likidite maliyetlerini düşürerek kredi faizlerinde sert indirimler gerçekleştirmesini sağladı. 

 

 

Politika faizlerindeki indirimlerin 2020'de de devam etmesi ile kredi faizleri Ocak ayında da düşüş ivmesini sürdürdü. Geçtiğimiz yıl sonunda en düşük %0.99 seviyesinde olan konut kredisi faiz oranları Ocak sonunda yüzde 0.79'a kadar geriledi. Bankaların tabela konut kredisi faiz oranları %1.28'e inerken en uygun konut kredisi sıfır konutlar için sunulan yüzde 0.79'a düştü. İkinci konutlarda ise en düşük faiz oranı %0.89'a indi. Ocak sonunda 100.000 TL tutarda ve 5 yıl vadede konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri 2.100 TL oluyor. Vade sonunda kredinin toplam geri ödemesi ise 126.000 TL' ye karşılık geliyor.

 

 

 

YORUMLAR 10
  • Zehra 4 yıl önce Şikayet Et
    Krediler düşüyor ev sahipleri fazlasıyla fark katıyor.ceske krediler dusmeseydide ev fiyatları da artmasaydi.zaten kredi cikmiyor.birilerinin bu duruma dur demesi gerekiyor.ev anlamıyordum şimdi hiç alamiyorum
    Cevapla
  • derya 4 yıl önce Şikayet Et
    Maaşlar düşük fiyatların maşallah ı var
    Cevapla
  • Melih 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir ev parası kadar da faiz ödeniyor. 300 bin TL kredi 15 yıllığına 360 bin TL faiz. Müteahhitler de bitmiş eve her ay %20 zam yapıyor. N'apsın bu millet?
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    İndirimden bizde faydakanalım ev aldık sadece yeni alanlara değil daha önce alanlarda yapılandırma bekliyoruz....
    Cevapla
  • Zeki akman 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum tabiki yeniden yapılandırma yapılsın istiyorum.Mağduruz askeri ücretle zor oluyor .1600 tl konut kredisi aylık taksit ödemem var. Gerisini siz düşünün evliyim üç çocuk babasıyım üçüde okuyor .Gereğinin yapılmasını arz ederim.iyi günler.....
    Cevapla
  • mağdurum 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum, bende yeniden yapılandırma bekliyorum.
    Cevapla
  • sosyalist 4 yıl önce Şikayet Et
    kredilerin düşmesinden önce 500 bine satılan konuta şimdi 700 bin yazan müteahhiti kutlar başarılarının devamını dilerim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle