TOKİ kura çekiliş tarihini açıkladı! 25 ilde başvuru yapan herkes ev sahibi olacak!

TOKİ, İstanbul, Ankara ve İzmir için kura çekiliş tarihlerini açıkladı. Bununla birlikte 25 ilde kura yapılmadan herkesin ev sahibi olacağını açıklayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, merak edilen illerin listesini de yayınladı.

TOKİ kura çekiliş tarihini açıkladı! 25 ilde başvuru yapan herkes ev sahibi olacak!
TOKİ kura çekiliş tarihini açıkladı! 25 ilde başvuru yapan herkes ev sahibi olacak!
GİRİŞ 07.02.2020 10:31 GÜNCELLEME 20.02.2020 14:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TOKİ 2020 kura sonuçları için tarih açıklandı. TOKİ sosyal konut projesi kapsamında başvuruda bulunan vatandaşlar 100 bin sosyal konut projesi kapsamında başlatılan yeni projeye başvurularını tamamladı. Şimdi ise gözler kura çekilişine çevrildi. İşte merak edilen detaylar...

 

İSTANBUL ANKARA VE İZMİR İÇİN KURA TARİHLERİ AÇIKLANDI!

TOKİ, İstanbul, Ankara ve İzmir için kura tarihlerini açıkladı. Ankara ili Sincan ilçesindeki Toki konutları için kura çekimi 6 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Diğer ilçelerde ise farklı tarihlerde olmak üzere kura çekimlerine devam edilecek.

İstanbul'da gerçekleştirilecek olan kura çekimleri Tuzla'da 16 Mart, Arnavutköy'de 18 Mart ve Başak şehirde 20 Mart tarihinde gerçekleştirilecek.

İzmir'de ise 24 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek. Birer gün ara ile ilçelerde kura çekimleri tamamlanacak.

TOKİ 25 İLDE KURASIZ HERKESİ EV SAHİBİ YAPACAK!

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre 100 bin sosyal konut projesi kapsamında 25 ilde başvuru sayısının yetersiz olması nedeni ile kura çekilişi gerçekleştirmeden başvuruda bulunan herkes ev sahibi olacak. 

Kura çekilişi yapılmayacak iller şöyle;

Aksaray, Antalya, Aydın, Batman, Bingöl, Bursa, Çankırı, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, Hatay, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Konya, Manisa, Mardin, Niğde, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Yozgat 

 

TOKİ KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TOKİ'nin bu ay gerçekleştirmesi beklenen kura çekimi sonuçları resmi internet sitesi https://www.toki.gov.tr adresinden sorgulanabilecek. 

Sorgulama yapabilmek için Satış ve Duyurular ikonuna tıklayın. Karşınıza çıkan sayfada Kura Sonuçları Sorgulama butonuna tıklayın. Akabinde T.C kimlik numarası yazan kısıma TC kimlik numarasını girerek kura sonuçlarına ulaşabilirsiniz. 

TOKİ KURA ÇEKİMİ KONTENJAN DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan 100 bin sosyal konut projesi kapsamında 1 milyon 137 bin 982 başvuru alındı. Kura çekimlerinin yapılacağı tarihi bekleyen vatandaşlar evlerine kavuşacağı tarihi merakla bekliyor. Peki kura dağılımı nasıl olacak? Öncelikli TOKİ'den ev sahibi olacaklar kimler?

İşte 2020 TOKİ kura çekimi öncelikli kontenjan dağılımı:

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10’u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) “En Az %40 Engelli Vatandaşlara” konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

2020 TOKİ EV FİYATLARI NE KADAR?

81 ilde hayata geçirilecek olan 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında 2+1 dairelerin fiyatları 140 bin TL ile 161 bin TL arasında, 3+1 dairelerin fiyatları 157 bin TL ile 180 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Söz konusu proje kapsamında en düşük taksin ödemesi ile 894 TL'den başlayacak.

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

1) T.C. vatandaşı olması,

2) Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,

3) Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç).

4) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinden; tapuda kayıtlı konutu olanlar veya Toplu Konut İdaresinden Hak Sahipliği Belgesini kullanmadan normal satış şartları ile konut alanlar, SGK’dan alacakları Hak Sahipliği Belgesi ile başvuru yapabileceklerdir.

5) Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

7) Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

8) Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 25 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

9) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan “HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ”  ile Projenin bulunduğu İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecektir.

SÖZLEŞME İMZALANMASI:

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde Bankada (Sözleşme imzalanacak Şubeler daha sonra ilan edilecektir.) Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve kredi kullanım işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

Sözleşme imzalama aşamasında;

Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Proje bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,

Hane halkı gelirinin en fazla net 5.500 TL (İstanbul için 6.000 TL) olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.

KDV ÖDEMESİ;

Konutların teslimi öncesinde Katma değer Vergisi Kanunu uyarınca, %1 oranında KDV konut alıcılarından tahsil edilir.

Gayrimenkul Satış İşlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.

100 BİN YENİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU BEDELİ NE KADAR?

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kapsamında vatandaşlar başvurularını tamamladı. T.C. Ziraat Bankası'na yatırılacak başvuru bedeli ile şu şekilde;

2+1 konutlar için; 500 TL (beşyüztürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.
3+1 konutlar için; 1.000-TL (bintürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.

YORUMLAR 1
  • hanife 4 yıl önce Şikayet Et
    insanlah cikar 60 yasindayim kirada oturuyorum uzuntumle nesemle kendi evimde yasamak istiyorumhayirlisi
    Cevapla