Bakan Turhan'dan İstanbul Havalimanı açıklaması

Bakan Turhan, "Yap-işlet-devret projesidir. Bu projedeki ücretler yılda iki defa güncelleniyor. En son güncelleme 2018'de yapılmıştı. Yapılan hesaplarda 23-30 lira olan geçiş ücreti 36-40 liraya yükseltildi." dedi.

GİRİŞ 04.02.2020 10:40 GÜNCELLEME 04.02.2020 12:26
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 2019 yılı değerlendirmesi ve 2020 yılı hedeflerine ilişkin Ankara'da düzenlediği basın toplantısında konuştu. Bakan Turhan, "İstanbul Havalimanı'nda hizmete açıldığı günden 2019 yılı sonuna kadar 330 bin uçak, yaklaşık 55 milyon yolcu trafiği gerçekleşti. İstanbul Havalimanı henüz ilk yılında garanti edilen yolcu sayısını geçtiğinden kamuya 22.4 milyon euroluk ek ödeme yapacak." dedi

 

Yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştireceğimiz Büyük İstanbul Tüneli Projesi ihalesini bu yıl yapmayı planlıyoruz.

AVRASYA TÜNELİ ZAMMI

Avrasya Tüneli İnşaat ve Yatırım A.Ş., 1 Şubat 2020 saat 00.00 itibarıyla geçerli olmak üzere Avrasya Tüneli'nde geçişlere yeni zam yaptı. Tek yön geçiş ücretlerinin otomobiller için 36.40 TL, minibüsler için ise 54.70 olarak belirlendiği açıklandı. Yapılan son zamla birlikte, Avrasya Tüneli açıldığı günden bu yana ücretlere, toplamda yüzde 119 oranında zam gelmiş oldu.

"YILDA İKİ DEFA GÜNCELLENİYOR"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan da bu zammı, güncelleme olarak değerlendirdi. Basın mensuplarının sorusuna cevap veren Bakan Turhan, "Yap-işlet-devret projesidir. Bu projedeki ücretler yılda iki defa güncelleniyor. En son güncelleme 2018'de yapılmıştı. Yapılan hesaplarda 23-30 lira olan geçiş ücreti 36-40 liraya yükseltildi." dedi.

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Kanal İstanbul'un imar planı onaylandı, askı sürecinin bitmesinin ardından ihale sürecini başlatacağız.

YORUMLAR 11
  • huzeyfe 4 yıl önce Şikayet Et
    çok açıklayıcı olmuş sayın bakan.tebrik ederiz
    Cevapla
  • Sarıyerli..34 4 yıl önce Şikayet Et
    pahali diyen öbür yollardan gideceği yere gitsin o yollarda bedava yol dolaşarak gittiğin içinde arabalar fazla yakıt tüketiyor.
    Cevapla
  • emekçi 4 yıl önce Şikayet Et
    alternatifi 2 köprü ve gidiş dönüş 10.5 tl,parası çok zamanı az olan içinde az bile,aksi halde avrasyadanda kimse trafikten geçemez.
    Cevapla
  • Mutlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Sürümden kazanmak denen bir şey var. Biraz ucuzlatın da herkes gençsin yazık vatandaşlara yazık.
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 4 yıl önce Şikayet Et
    ya sayın bakanım size avrasya ya yapılan zammı soruyor millet yap işlet devret diyorsun bu proje millete külfet getirecekse yap işlet devret sistemi faydalı değil o zaman gözüyle küçük düşürüyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle