Türkiye'den coronavirüs önlemi: Bugün hepsi durdurulacak

500'den fazla kişinin hayatını kaybetmesine yol açan coronavirüsüne karşı Türkiye'nin aldığı son önlem bugün itibariyle hayata geçiriliyor. Coronavirüs Bilim Kurulu'nun önerisi sonrasında Sağlık Bakanlığı Çin'den Türkiye'ye yapılacak tüm seferleri bugün itibariyle durduruyor. Şubat sonuna kadar sürecek yasağın devam edip etmeyeceği ise ay sonu yapılacak değerlendirme sonrasında belli olacak.

Türkiye'den coronavirüs önlemi: Bugün hepsi durdurulacak
Türkiye'den coronavirüs önlemi: Bugün hepsi durdurulacak
GİRİŞ 05.02.2020 10:50 GÜNCELLEME 05.02.2020 10:50

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan coronavirüs salgınına karşı tüm ülkeler kendi çapında önlemler almaya başlarken, Türkiye ise Çin'e ait bir havayolu firması tarafından haftada 3 gün düzenlenen Vuhan-İstanbul seferleri durdurmasının ardından yeni bir karar daha aldı.

Virüsün hızla yayılması ve can kaybının giderek artmasının ardından Koronavirüs Bilim Kurulu önerisi ile Çin'den Türkiye'ye yapılan tüm uçuşlar durdurulacak.

BUGÜN İTİBARİYLE DURDURULACAK

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda Çin'den Türkiye'ye yolcu taşıyan tüm havayolu şirketleri bugün itibariyle seferlerine ara verecek.

Şubat ayı sonuna kadar sürecek uçuş yasağının devam edip etmeyeceği ise ay sonunda Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından yapılacak değerlendirme sonrasında belli olacak.

6 ÜLKE İÇİN TERMAL KAMERALI KONTROL

Bilim kurulunun Japonya, Tayvan, Tayland, Singapur, Güney Kore ve Malezya’dan gelen uçuşlara termal kamera uygulaması tavsiyesi sonrası havalimanlarında söz konusu ülkelerden gelen yolculara yönelik termal kameralı kontrol uygulamasına da geçildi.

30 BİN REZERVASYON İPTAL!

Yıllık 250 milyar dolarlık turizm harcaması ile listenin zirvesinde yer alan Çinli turistler virüs nedeniyle evlerine kapanınca başta Asya Pasifik'te yer alan ülkeler olmak üzere Avrupa ve Amerika'da yüz binlerce otel rezervasyonu iptal edilirken, Çin ile 1 milyon turist hedefi olan Türkiye'de ise 30 binin üzerinde rezervasyon iptal oldu.