Poşetten sonra bu ürünlere de para verilecek

Yılbaşından itibaren devreye giren düzenleme kapsamında, poşetin yanı sıra lastik, akümülatör, pil, yağ ve elektronik eşya gibi ürünler için de verilecek geri kazanım katılım payı beyannamelerinin esasları belirlendi.

Poşetten sonra bu ürünlere de para verilecek
Poşetten sonra bu ürünlere de para verilecek
GİRİŞ 05.02.2020 11:55 GÜNCELLEME 05.02.2020 13:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının "Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamesi Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çevre Kanunu'nda yapılan düzenlemeyle 1 Ocak 2019'dan itibaren ücretli hale gelen poşetler için geri kazanım katılım payı tahsil edilmeye başlanırken uygulamanın ikinci aşamasına bu yıl başında geçilmişti.

 

 

1 OCAK'TA YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİ

Lastik, akümülatör, pil, madeni yağ, bitkisel yağ, elektrikli ve elektronik eşya, ilaç ile plastik, metal, cam ve ahşap ambalajlar için geri kazanım katılım payı tahsil edilmesi uygulaması 1 Ocak 2020'den itibaren başlamıştı. Tebliğde yapılan değişiklikle plastik poşetler için satış noktalarından, diğer ürünler için ise piyasaya sürenlerden ya da ithalatçılardan geri kazanım katkı payı alınacak.

 

 

Buna ilişkin beyannameler kurumlar vergisi mükellefleri için aylık, diğerleri için de üçer aylık dönemler halinde verilecek.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • cumali 4 yıl önce Şikayet Et
    söyleyecek söz bulamıyorum
    Cevapla
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    hadi poşeti torba ile çözdük çok da güzel oldu, yüzlerce defa kullandık fakat bu ürünlerde üretici ve satıcı bunun acısını bizden çıkartır gibi hissediyorum.
    Cevapla