Türkiye açık artırmayla aldı tüm dünyaya mesaj verdi! Ve 3. gemi yola çıktı

Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de denklem dışı tutma adımlarına karşı, Türkiye satın aldığı 3. sondaj gemisiyle tüm dünyaya mesaj verdi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Akdeniz’de sondaj yapacak üçüncü gemiyi İngiltere’de yapılan açık arttırmayla 37.5 milyon dolara satın aldı.

Türkiye açık artırmayla aldı tüm dünyaya mesaj verdi! Ve 3. gemi yola çıktı
Türkiye açık artırmayla aldı tüm dünyaya mesaj verdi! Ve 3. gemi yola çıktı
GİRİŞ 09.02.2020 11:46 GÜNCELLEME 09.02.2020 12:30
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de egemenlik alanını genişletip denklemi değiştiren Libya mutabakatının ardından yoğunlaşan üçüncü sondaj gemisi çalışmaları sona erdi.

 

 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Fatih ve Yavuz’u Norveç piyasasından satın alan Türkiye’nin üçüncü gemi için de aynı yönteme yönelmesi beklenirken sürpriz haber İngiltere’den geldi.

Türkiye'nin 3. sondaj gemisi

Denizcilik Dergisi'de yer alan habere göre Port Talbot’da iki yıldır bağlı bekleyen Sertao adlı sondaj gemisi için düzenlenen açık artırmaya katılan TPAO, devam eden pazarlıklar sonucu gemiyi 37.5 milyon dolara satın aldı.

 

 

SAMSUNG İNŞA ETTİ SIFIRI 600 MİLYON DOLAR

Sondaj gemisinin yeni inşa maliyeti 600 milyon dolar olarak açıklanırken, 2012 yapımı Sertao’nun ise piyasa değerinin 120 milyon dolar civarı olduğu öğrenildi. Port Talbot’un geminin iki yıldır beklemesinin yarattığı zararı azaltmak için teklife evet dediği bildirildi.

Samsung tarafından Güney Kore’de 2012 yılında inşa edilen ve 2015 yılına kadar Brezilyalı Petrobras tarafından kullanılan sondaj gemisi çok yüksek basınç ve sıcaklık altında dahi görevini yerine getirebiliyor.

11 bin 400 metre derinliğe ulaşıp 3 bin metre sondaj yapabilen 61 bin DWT’lik Marshall Adaları bayraklı Sertao’nun uzunluğu 227, genişliği 42, draftı ise 12 metre.

YORUMLAR 119
  • Erima 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu gemi ile gidip somali aciklarinda tam suudinin karsisinda petrol deleceksin. Hem somali kalkinacak hem turkiye. Zaten suudiler cekip duruyor somalililerin petrolunu. Azerbaycanla beraber de bir rafineri kurarsak o tarafa tamam tadindan yenmez. Oraya birde birkac tabur asker tamamdir.
    Cevapla
  • Mehmet Yucesoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Yabanci basin surekli Turkiye’nin denizden petrol cikarma becerisi ve tecrubesi yoktur bu yuzden basari ihtimali sifir diyor. Bizse hala bulunmus gazi bulamiyoruz. Bu iste bir terslik var. biz gercekten bu isi istiyor muyuz?
    Cevapla
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Lozan anlasmasina istinaden 2023 yilina kadar yer alti kaynaklarindan belirli bir sinirlama var...ama 2023 yilindan itibaren bambaska bir ulke olacagiz
    Cevapla
  • Orhan ışık 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun inşallah
    Cevapla
  • Neco 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı, mübarek olsun.
    Cevapla
  • Erdal 4 yıl önce Şikayet Et
    Gene çalmışlardır CHP ye göre 120 milyonluk gemi 35 alınırmıyenisi600 m. dolarken Olmaz yaptırmaları falan filan MAŞŞALLAH millet In parası boşa gitmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle