Türk ürünleri satan süpermarketin açılması engellendi

Avusturya'nın Yukarı Avusturya eyaletine bağlı Wels kentinde Türk ürünlerinin yanı sıra helal et satışının da yapılacağı Alman-Türk gıda işletmesinin yalnızca Türklere hitap ettiği gerekçesiyle açılmasına izin verilmedi.

Türk ürünleri satan süpermarketin açılması engellendi
Türk ürünleri satan süpermarketin açılması engellendi
GİRİŞ 18.02.2020 17:44 GÜNCELLEME 18.02.2020 17:44
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisinden (FPÖ) Belediye Başkan Yardımcısı Gerhard Kroiss, Oberösterreichische Nachrichten (ÖON) gazetesine yaptığı açıklamada, Freshland süpermarketin Türk toplumuna hitap ettiğini ve Wels haftalık pazarı gibi hassas bir yere yakışmadığını ileri sürdü.

Ayrımcılık suçlamalarını kabul etmeyen Kroiss, yalnız bir gruba değil, herkese hitap eden bir market istediklerini söyledi.

Kroiss, süpermarketin açılacağı gayrimenkulün sahibi Markus Fehringer ile söz konusu yerin Freshland’a kiralanmaması hususunda uzlaşıya vardıklarını da dile getirdi.

- Belediye hakkında suç duyurusu

Olaya tepki gösteren Yeşiller Partisi, Wels Belediyesi hakkında "Anti Ayrımcılık Kanunu"na muhalefet nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Yeşiller Milletvekili Thomas Rammerstorfer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Belediye Başkan Yardımcısı Kroiss’in keyfi bir karar aldığını belirterek, "Bu keyfilik kabul edilmemelidir ve Kroiss görevinden istifa etmelidir." dedi.

- "Wels'te siyaset ekonomiye müdahil oluyor"

İşletmenin yöneticisi Eren Soyulmaz da Der Standard gazetesine yaptığı açıklamada, kira, yapılacak tadilat ve gerekli tüm diğer konularda mal sahibiyle uzlaşıya varılmışken birden ret cevabı geldiğine dikkati çekerek, "Wels'teki gibi siyasetin ekonomiye bu kadar müdahil olduğu başka hiçbir yer görmedim." şekilde konuştu.

YORUMLAR 9
  • Akıncı Imam 4 yıl önce Şikayet Et
    avusturya kadar Türklerden korkan millet yok...
    Cevapla
  • Murat SEKMEN 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes aslına rücu ediyor. Vandal ve pagan ve ırkçı olan Avrupa aslına döndü
    Cevapla
  • gökhan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar korkmayın türklerden coniler
    Cevapla
  • Mustafa Ugur 4 yıl önce Şikayet Et
    Hahaha ... Avrupa ve demokrasi tam bir yalannnnnnnn. Türkiyem gibi memleket mi var yaaa
    Cevapla
  • Ugr 4 yıl önce Şikayet Et
    Klasik avusturya kafiri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle