Peşin alınan gaza fatura

Kütahya’da doğal gaz dağıtım şirketinin ’kartlı-ön ödemeli müşterilerine peşin olarak aldıkları gaza zam yansıtarak fatura göndermesi’ tepkiyle karşılandı.

Peşin alınan gaza fatura
Peşin alınan gaza fatura
GİRİŞ 25.02.2020 13:43 GÜNCELLEME 25.02.2020 14:10
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kütahya'da doğal gaz dağıtım şirketinin 'kartlı-ön ödemeli müşterilerine peşin olarak aldıkları gaza zam yansıtarak fatura göndermesi' tepkiyle karşılandı.

Kent Merkezi Sevgi Yolu üzerinde toplanan Kütahya Tüketici Hareketi Şubesi yetkilileri, tüketiciyi mağdur eden yanlıştan bir an önce dönülmesi için imza kampanyası başlatıp, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Derneğin düzenlediği kampanyasına destek veren vatandaşlar, durumu isyan etti. Vatandaşlar, "Doğal gazın pahalılığının yanı sıra, doğal gaza gelen zammın daha önce alınan gaza yansıtılması veya gazın bir kısmına el konulması kabul edilemez. Bu yanlıştan derhal dönülmelidir" dediler.
Kütahya Tüketici Hareketi Genel Başkanı Cüneyt Köşe, yönetmeliğin değiştirilmesiyle mağduriyetin ortadan kalkacağını ifade etti. Köşe, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 29 Temmuz 2018 tarih ve 30493 sayılı Resmi Gazete'de 'Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' yayınlanmıştı. Bu Yönetmelik ile ilgili olarak da EPDK tarafından bir açıklama yapılmıştı. Gerek Yönetmelik gerekse EPDK'nın açıklaması incelendiğinde ve o tarihten bugüne tüketicilerin yaşadığı sorunlara bakıldığında, kartlı-ön ödemeli doğal gaz sayacı kullanan tüketiciler cezalandırılmakta ve cezalandırılmaya devam edilmektedir. Buna göre, kartlı-ön ödemeli doğal gaz sayacı kullanan tüketicilerin peşin olarak aldığı doğal gaza daha sonra gelen zam yansıtılmakta veya gazın bir kısmına el konulmaktadır. EPDK'nın bu Yönetmeliği, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a, Borçlar Kanunu'na, temel hukuk ilkelerine, tüketici haklarına ve diğer ilgili yasalara aykırıdır. Çünkü, tüketicinin daha önce aldığı bir mala daha sonra yapılacak zam yansıtılamaz veya malın bir kısmına el konulamaz. Anlaşılmakta ve görülmektedir ki, EPDK doğal gaz firmalarının isteğine göre hareket etmekte, hukuku, yasaları ve tüketici haklarını hiçe saymaktadır. EPDK'nın bu uygulaması yasal bir soygundur. Kış koşullarında ve soğuk mevsim günlerinde daha çok doğal gaz tüketilmesi nedeniyle, özellikle, dar gelirli ve yoksul tüketiciler çok büyük sıkıntı ve zorluk çekmektedirler.Doğal gazın pahalılığının yanı sıra, doğal gaza gelen zammın daha önce alınan gaza yansıtılması veya gazın bir kısmına el konulması tüketicilerin ekonomik yönden mağdur olmasına neden olmaktadır. Bununla birlikte, dar gelirli ve yoksul tüketicilerin önemli bir kesimi de kış koşullarında gelirlerinin çok düşük olması ya da parasızlıktan dolayı, zorunlu olarak doğal gaz kullanımını kesmeleri ya da kısmaları nedeniyle çocuklarıyla birlikte hastalanmaktadırlar. Bugüne kadar, kartlı - ön ödemeli sayaç kullanan tüketiciler başta olmak üzere, doğal gaz kullanan tüketiciler hiç bu kadar mağdur ve perişan edilmemişti" diye konuştu.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    ankarada da aynı
    Cevapla
  • Özcan 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletin bir denetle sistemi de çalışsa şaşıracağım. Diğer Türk devletleri yolunda hızlıca ilerliyoruz.
    Cevapla
  • vatoz 4 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edin birim fiyatı her ay daha fazla çıkıyor bunlarda her numara var
    Cevapla
  • GAtih 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki devlet yapıştıracaksın şirkete 100 milyon tl ceza bakalım daha yapıyor mu
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ankara'da aylardır uygulanıyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle