Erdoğan ile baş başa görüşen Aliyev ilk kez açıkladı: Türkiye ile birlikte ortak üreteceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Bakü'de bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan ile ortak basın toplantısında konuşan Aliyev, "Bakü ve Ankara ortak silah üretimini görüşüyor" ifadelerini kullandı. Ankara ile savunma ve güvenlik konuları ile ilgili işbirliğine devam edeceklerini belirten Aliyev, "Türkiye'den modern silah satın almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

GİRİŞ 26.02.2020 15:40 GÜNCELLEME 27.02.2020 10:14
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, baş başa görüşmeleri ve başkanlıklarında gerçekleşen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 8. Toplantısı sonrasında Zagulba Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

 

"ORTAK SİLAH ÜRETİMİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞÜYORUZ"

Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 8. Toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aliyev, Bakü ve Ankara'nın bu yıl ortak askeri tatbikatların sayısını arttıracağını, ayrıca konsey toplantısında Erdoğan ile ortak silah üretimi ile ilgili görüşme yaptığını belirtti.

 

 

"TÜRKİYE'DEN MODERN SİLAH ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Aliyev, "2019’da Azerbaycan ve Türkiye 13 ortak tatbikat gerçekleştirdi, 2020’de ise tatbikatların sayısı artacak. Ayrıca Türkiye'den modern silah satın almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İŞBİRLİĞİNE DEVAM KARARI

Konsey toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak silah üretimi ile ilgili görüşme yaptığını vurgulayan Aliyev, Bakü'nün Ankara ile savunma ve güvenlik konuları ile ilgili işbirliğine devam edeceğinin altını çizdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 63
  • Kasım 4 yıl önce Şikayet Et
    aman kılıçdar duymasın şimdi yalanlarıyla işbirliğini bozmak için bunun üzerinede sazan gibi atlar.
    Cevapla
  • GÖKTÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    Reisim Allah başımızdan eksik etmesin seni, Allah razı olsun senden, Sağlıklı uzun ömürler versin sana, Allah vatanımdaki besleme ve uşaklarıda parça parça etsin, hepsini birbirine kırdırsın.
    Cevapla
  • Taha 4 yıl önce Şikayet Et
    Hisar A,Hisar U ve Hisar O Füzelerimizi çok çok acil gerçekleştirip kullanıma almalıyız.Bunun için teknoloji transferi gerekirse kopyalama yapmalıyız.Aksi halde çok riskli durumdayız.Ayrıca en az 1000km menzilli kara-kara füzelerimizi yapmalıyız.Esed de S-300 ve İran dan aldığı 700km menzilli kara-kara füzeleri var diye biliyoruz.
    Cevapla
  • önder bozgöz 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz her daim biriz.
    Cevapla
  • Doğruyu Konuşani 4 yıl önce Şikayet Et
    Öbür Türk Devletleri ile de beraber olalim artik
    Cevapla
  • turkye 4 yıl önce Şikayet Et
    kardes turk devleti diyor senin saydigin turk devletleri mi ?
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan’la, BAE’yle, Mısır’la, Ürdün’le nasıl bir olacaksın ? Cezayir, Tunus Fransa’nın güdümünde. Açıklar mısın kardeşim bu ABD’nin ve Avrupa’nın oyuncağına dönmüş ülkelerle nasıl bir oluyorsun ? Müslümanlar kardeştir evet ama bu haldeyken biz bunlarla bir olamayız. Türk birliği dendiğinden neden böyle tepki veriyorsunuz anlamak mümkün değil
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Ümmet olmak lazım. Müslümanlar kardeştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası