Fırsatçıları ihbar için WhatsApp hattı kuruldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle bazı ürünlerde haksız fiyat artışı yapıldığı iddialarına ilişkin şikayetleri hızlı şekilde almak için WhatsApp hattı kurdu.

Fırsatçıları ihbar için WhatsApp hattı kuruldu
Fırsatçıları ihbar için WhatsApp hattı kuruldu
GİRİŞ 13.03.2020 23:20 GÜNCELLEME 13.03.2020 23:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, vatandaşların Kovid-19 salgını nedeniyle haksız fiyat artışı ve stokçuluğa ilişkin şikayetlerini iletmesi için bir imkan daha sağlandı.

Buna göre, vatandaşların şikayetlerini 7 gün 24 saat hızlı bir şekilde yapabileceği "0552 189 0 189" numaralı WhatsApp hattı hizmete sunuldu.

VİMER-189'a da iletilebilir

Bu konudaki başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesi "www.gib.gov.tr"den de yapılabilecek. İnternet sitesinde yer alan hızlı erişim menüsünden ihbar ve şikayetler için gerekli işlemler ivedilikle gerçekleştirilecek.

Bakanlık, daha önce yaptığı açıklamada, vatandaşların bu konudaki şikayetlerini "VİMER-189" ihbar hattına iletebileceklerini duyurarak, "Haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapmak suretiyle vatandaşlarımızın mağduriyetine neden olan fırsatçılarla ilgili süreç, yasal işlem başlatılmak üzere Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir" açıklamasında bulunmuştu.

YORUMLAR 6
  • kapatın 4 yıl önce Şikayet Et
    o zaman ihbar ediyorum. geçen hafta 10 tl ye aldığım dezenfektan şu anda 130 tl internette. alış veriş siteleri sadece hırsızlık değil, vatana ihanet suçunu işliyor. halk zora düştüğünde halkı sömürüyorlar. bu firmaları tespit edip ticaret izinlerini iptal edin.
    Cevapla
  • Âdil 4 yıl önce Şikayet Et
    Ceza alsa ne olur devletle işi yoksa ödemiyor zaten yani herzaman kötü kazanır kamuda çalışanı şikayet et efendim düzelteceğiz filan çözüm yok
    Cevapla
  • Tüketici 4 yıl önce Şikayet Et
    Sıra vatandaşda
    Cevapla
  • KANDIRALI 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir uygulama ama bunla ilgili yerel yonetimlerede iş düşüyor her il ve ilçe belediyelerde ordu gibi zabıta var sal marketlere avm lere fiyat denetim politikası uygulasınlar hainler aldıkları para cezasının yanında isim olarak teşhir edilsin.
    Cevapla
  • Hızır Bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Tam isabet, fırsat kollayan soygunculara prim yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle