Kredi borcu olanlar dikkat! BDDK'dan son dakika kararı

Ödemsi geciken kredi ödemelerinde takip süresi uzatıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Koronavirüs (COVID-19) nedeniyle vatandaşın ve reel sektörün finansman koşullarını kolaylaştırmak amacıyla tedbir kararları aldı.

Kredi borcu olanlar dikkat! BDDK'dan son dakika kararı
Kredi borcu olanlar dikkat! BDDK'dan son dakika kararı
GİRİŞ 17.03.2020 20:41 GÜNCELLEME 17.03.2020 20:47
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Alınan kararlara göre, kredi ödemelerindeki gecikmelere esneklik tanınarak, gecikmeye giren krediler takip hesaplarına aktarılmadan önce 90 gün yerine 180 gün beklenecek.

 

Uygulama ihtiyaç kredilerinin yanı sıra taşıt, konut ve tüketici kredileri ile tüm ticari kredi türlerini kapsıyor.

BDDK, kredi borçları

ÜÇÜNCÜ GRUPTA SINIFLANDIRMA ŞARTI KALDIRILDI

Yeniden yapılandırılmış kredilerin geri ödemesindeki koşullar için de kolaylık sağlandı. 90 günlük gecikme süresinin 180 güne çıkarılmasına benzer şekilde, bir yıllık izleme süresi içerisinde anapara ve/veya faiz ödemesi otuz günden fazla geciken ya da bu süre içinde bir kez daha yeniden yapılandırmaya tabi tutulan kredilerin Üçüncü Grupta sınıflandırılma şartı kaldırıldı.

Uygulamalar, 31 Aralık 2020'ye kadar geçerli olacak.

YORUMLAR 77
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    Birde Aylan Bebek vardı, Evsiz, Yurtsuz, Vatansız... Cansız bedeni sahilde yatan... Allahım sen müslümanların yardımcısı ol.
    Cevapla
  • AHMET 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Krediler Ertelenmiyor Takip'e Alınacak Süre Uzatılıyor, YANİ BORÇLAR BU SEFERDE 6 AY BİRİKECEK VE HİÇ ÖDEYEMİYECEKSİNİZ... Bunun Çözümü bu değil ,TÜM KREDİLER 3 AY ERTELENMELİ TEK ÇÖZÜM BU...
    Cevapla
  • Laz 4 yıl önce Şikayet Et
    Maaslardaki icralari kaldırın lütfen. En azindan kriz bitene kadar
    Cevapla
  • urfa 4 yıl önce Şikayet Et
    krediler 1 yıl sonrasına uzatılsın
    Cevapla
  • kıriz 4 yıl önce Şikayet Et
    dükkanları kapatalım kim ödeyecek bizim ödemeleri gelmeyen parayla kıştan tekrar kışa girdik bir ödeme sade bankayamı var ne yiyelim ne işelim herkes magdur hepimize geçmiş olsun
    Cevapla
  • MİRAÇ BERK 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede 3 milyon işyeri 1 milyona inecek. siz erken davranın 3-5 arkadaş tek dükkana indirin. ermayeden emekten işcilikten mmuhasebeden alı satımdan tasarruf edesiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle