IMF'den Venezuela kararı!

Venezuela koronavirüs salgınıyla mücadele etmek için IMF'den 5 milyar dolarlık acil durum kredisi talep etti. IMF Maduro yönetimi uluslararası camia tarafından tanınmadığı için yardım edemeyeceğini bildirdi. Bosna-Hersek'e ise hiçbir ön koşu olmadan destek sağlayacağını açıkladı.

IMF'den Venezuela kararı!
IMF'den Venezuela kararı!
GİRİŞ 18.03.2020 14:09 GÜNCELLEME 18.03.2020 14:09
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Tüm dünyada olduğu gibi Venezuel'da da koronavirüsle yoğun bir şekilde mücadele edilmeye çalışılıyor. Halihazırda son yıllarda büyük ekonomik sıkıntılar çeken ülkede bugün itibarıyla 36 koronavirüs vakası tespit edilmiş durumda. Para sıkıntısı çekilen ülkede İngiliz basınının aktardığına göre sağlık çalışanları bile maske ve eldiven bulmakta güçlük çekiyor. 

İşte bu ortamda Nicolas Maduro liderliğindeki Venezuela hükümeti Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) kapısını çaldı. IMF daha önce  koronavirüs salgını sebebiyle 1 trilyon dolarlık kredi kapasitesini aktif hale getirmek için hazır olduğunu açıklamıştı.

Ancak dün gece bu 1 trilyon dolarlık kaynağın herkese açık olmadığı anlaşıldı. IMF Maduro yönetiminin uluslararası cami tarafından tanınmamasını gerekçe göstererek Venezuela'nın kredi talebini reddetti. Daha doğrusu talebi değerlendirmeye bile alamayacağını açıkladı.

BOSNA'YA 'KOŞULSUZ' DESTEK

Buna karşılık IMF, Bosna-Hersek'e ise 181 milyon dolarlık yardımda bulunmaya hazır olduğunu açıkladı. Söz konusu kredi desteğinin herhangi bir ön koşulunun olmayacağını belirtti.

2018 yılındaki tartışmalı seçimlerin ardından ocak 2019'da Maduro yeniden Venezuela başkanlık koltuğuna oturmuş ancak başta ABD olmak üzere birçok ülke seçimlerin adil ve şefaf gerçekleştirilmediği gerekçesiyle Maduro hükümetini tanımadığını açıklamıştı. 

Türkiye ise Maduro hükümetini ülkenin resmi hükümeti olarak tanıyor.

YORUMLAR 18
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Venezuela hemen para veya saglik mazemesi neyse ihtiyaclari varsa yardim etmeliyiz bir kac tane müslüman ülkesi haric Venezuela bizim kara gün dostumuz
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben kendi ülkemde maske bulamıyorum sen venezuelaya yardım edelim diyorsun. Kendi halkımızı sağlama aldık ta muduro kaldı.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ye rağmen Venezuela’nın Yanın da olduk, onlar ise ne idlipte nede Libya’da bizim yanımızda olmadı. Türkiye yardım eder diyenler sahşi bütçelerinden etsin lütfen
    Cevapla
  • Yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum
    Cevapla
  • hamza 4 yıl önce Şikayet Et
    turkiye olarak biz destek olalım
    Cevapla
  • olcay 4 yıl önce Şikayet Et
    ne ile destek olacaksin
    Cevapla
  • yzk 4 yıl önce Şikayet Et
    irana irana yardımda niyeki. zaten istemiyo bizi boşuna venezelaya yardım edelim irana giden boşuna
    Cevapla
  • erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Meşru hukumetı nasıl tanımıyorlar yuh be bunların ellerıne allah düşürmesın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle