Dolar kritik seviyeyi aştı!

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, koronavirüs salgınını önlemek için başlatılan tedbirler nedeniyle ekonomilerin durması sonucu dünya çapında resesyon görülebileceğine ilişkin uyarıda bulunurken virüsün piyasalardaki etkisi de sürüyor. Dolar/TL 6,52 seviyesine kadar çıktı.

Dolar kritik seviyeyi aştı!
Dolar kritik seviyeyi aştı!
GİRİŞ 19.03.2020 10:45 GÜNCELLEME 19.03.2020 10:45
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dün 6,47 seviyelerinde yer alan dolar/TL, bugüne yükselişle başlayarak 6,50 seviyesini de aşarak 6,52'ye kadar yükseldi.

 

 

Aynı dakikalarda euro/TL 7,079 lira seviyelerinde yer alıyor.

Analistler, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için başta ABD Merkez Bankası (Fed) ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) başta olmak üzere merkez bankalarının hanehalkı ve işletmeleri önceleyen adımlar attığını ve bu adımların piyasaları desteklemesinin beklendiğini ifade etti.

YORUMLAR 10
  • zahid seles 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar eger bir urun mal piyasada coksa fiyati duşer suan dolarin yukselmesinin sebebi piyasada dolar yok yatirimci gelmiyor devlet dolara yillik dolar bazinda%13 faiz verecem gelin getirin diyor kimse gelmiyor 6 ay icinde 28 milyar dolar cinsinden tc odemeleri var turizim sekteye ugradi ihracat durdu malesef elde kalan tek sey siginmacilar uzerinden avrupa birligiyle geri kabul anlasmasi kaldi
    Cevapla
  • vatan millet 4 yıl önce Şikayet Et
    doların yukselmesine halihazırda net ve açık bir yorum getiren yok. doların gercek değerine getirmek icin korona bahanesi kullanılıyor gibi.
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Tüm dünyada düşen dolar nasıl oluyorda bizde yükseliyor?
    Cevapla
  • zileli mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    bu doların bu kadar yükselmesini hayır olarak görmüyorum dünyada bir virüs salgını varsa abd yimi ayırıyor sadece onun ekonomisine yarıyor anlamış değilim aklımada ufak ufak bir şüphe düşmüyorda değil hani virüsle abd bir bağlantısı olabilirmi diye olurmu olur abd mikrobu herşey beklenir onlardan
    Cevapla
  • TORUN 4 yıl önce Şikayet Et
    Dün İstanbuldan Anadoluya geçtim akşam üç şeritin iki şeriti tır işgali altındaydı benzin ve motorinin düşmesi ekonomimizi canlandıracaktır. Tamamen korku spekülasyon virüs geçsin ekonomi patlar.
    Cevapla
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu olaylar geçsin petrol yükselir yine merak etme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle